реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Перемагати податкову у судах - можна!

Минулого року за результатами розгляду позовів ДПІ у м. Чернігові судами задоволено 628, на суму майже 131, 5млн. грн.
За словами начальника юридичного відділу Людмили Усенко, самі платники податків звертаються до суду для з'ясування спірних питань рідше ніж податківці і менш успішно. З розглянутих торік 219 позовів, поданих платниками податків на рішення податкової служби, суди визнали правоту контролюючих органів у 118 випадках, завдяки чому більше 79,2% від спірних сум (79225,7 тис. грн.) збережені для бюджету.
За словами податківця, як правило, спірні питання виникають після проведення документальних перевірок і донарахувань щодо ПДВ. Платники податків найчастіше невірно тлумачать законодавство. Інтереси бюджету вдається відстояти, використовуючи практику вищих судових інстанцій і спеціальні роз'яснення діючих норм.
Нагадаємо, перш ніж іти до суду, платник податків має право оскаржити рішення податківців в адміністративному порядку. Торік було скасовано 41 рішення про донарахування до бюджету із 194 оскаржуваних.
Начальник юридичного відділу ДПІ у м. Чернігові також відзначає, що 2009 року відомство стало більш оперативно реагувати на зміни в бізнес-просторі, ініціюючи справи про банкрутство підприємств і про припинення підприємницької діяльності.
Підготувала Ірина Берегова, ДПІ у м. Чернігові



Теги:податкова, Гроші, економіка, суд


Читайте також



Коментарі (0)
avatar