реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Перелом. Що відомо про збитий літак у Бєлгородській області?

Російський військово-транспортний літак Іл-76 розбився у Бєлгородській області 24 січня. У РФ заявили, що на борту перебували українські полонені, в Україні кажуть, що з'ясовують обставини.

В американському Інституті вивчення війни (ISW) зазначають, що Росія намагається використати катастрофу на свою користь, зокрема, щоб посіяти невдоволення в Україні та зменшити підтримку західних партнерів.

Голова комітету Держдуми РФ з оборони Андрій Картаполов заявив, що Україна навмисно збила Іл-76, знаючи, що в ньому знаходяться українські військовополонені, і закликав призупинити всі обміни військовополоненими на невизначений термін. Заступник голови Ради безпеки Росії Дмитро Медведєв звинуватив українську "внутрішньополітичну боротьбу" у сприянні катастрофі. Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров закликав до термінового засідання РБ ООН для розгляду катастрофи
та звинуватив Україну в тероризмі.

Такі російські звинувачення частково мають на меті посіяти невдоволення в Україні та активізувати недовіру до українського уряду, що узгоджується з кількома іншими інформаційними зусиллями Росії, спрямованими на послаблення України всередині країни. Обмін військовополоненими є делікатним питанням як у Росії, так і в Україні, і риторичні згадки про них передбачувано викликають емоційну реакцію.

Російські офіційні особи також зробили необґрунтовані заяви про те, що Україна завдала удару по Іл-76 ракетними системами, наданими США або Німеччиною, ймовірно, намагаючись відбити у західних партнерів України бажання надавати Україні критично важливі системи протиповітряної оборони, необхідні для продовження оборони України.

Оце досі був текст із сайту газети "Експрес". Тепер - мій.

Встановлено, що літак летів через Єгипет, Саудівську Аравію і Сирію. Відтак: чого б туди возили наших військовополонених? Фрагментів тіл на фото після аварії також нема. Списки, мовляв, полонених українців, які росіяни виклали, виявились брехливими, бо, як мінімум, один солдат уже був обміняний раніше. Брехнею є і заява цапів, що там було тільки троє їх супроводжуючих, адже, як розповів Максим Колесников, що був у полоні - їх 50 супроводжували штук 20 кацапів. Тобто скрізь брехня - вона частина російського менталітету.

Зрештою, навіть у найгіршому варіанті - військово- транспортний літак є законною ціллю для ЗСУ. А якби там були полонені на обмін кацапи мали би попередити українську сторону. Тобто в будь-якому випадку винуватцем є Росія, що напала на Україну.

І головне - збиття російського військового літака над російською територією є свідченням перелому у повітряній війні.

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:Василь Чепурний, брехня, збитий літак, ППО, російсько - українська війна


Читайте також



Коментарі (0)
avatar