реклама партнерів:
Головна › Новини › Проблема

Пенсійна реформа: профспілки пропонують обговорення

Регіональні організації Національного форуму профспілок України та представники Всеукраїнської профспілки працівників ринків, торгівлі та підприємців звернулися до Голів Облдержадміністрацій та Керівників Управління Пенсійного Фонду України в областях з пропозицією залучити профспілки до Всенародного громадського обговорення змін до системи пенсійного забезпечення. Розпочато підготовку до Громадського обговорення у Вінницькій, Сумській, Волинській, Закарпатській, Івано-Франківській, Луганській, Львівській, Рівненській, Харківській, Херсонській, Київській, Одеській, Кіровоградській областях.

Про це повідомляє прес-служба Національного форуму профспілок України.

У профспілках наголошують, що на сьогодні в Україні відсутня практика Громадських обговорень в регіонах. Зазвичай це відбувається лиш в столиці.

Ініційоване НФПУ Всенародне громадське обговорення стане своєрідним тестом на щирість заяви влади почати громадське обговорення пенсійної реформи і готовність до конструктивного діалогу на всіх рівнях. «Реакція влади на наші звернення стане іспитом на відкритість місцевої влади та її здатність до діалогу з регіональними організаціями та місцевими громадами», - наголосив Голова національного форуму профспілок України Мирослав Якібчук.

Нагадаємо, раніше Національний форум профспілок України звернувся до Уряду з пропозицією залучити профспілки до Всенародного громадського обговорення змін до системи пенсійного забезпечення.

НФПУ вважає за доцільне обговорити на Всеукраїнському рівні основні механізми й принципи пенсійної реформи, які забезпечать її дієвість. Зокрема, механізми та умови погашення заборгованих зарплат, забезпечення належного рівня оплати праці, створення відповідних фондів для збереження і примноження коштів працівника, до моменту його виходу на пенсію, а також принцип оподаткування при здійсненні відрахувань до Пенсійного фонду та зміну принципу управління Пенсійним фондом на тристоронню основу - держава-роботодавці-профспілки.

Пресс-служба НФПУ




Теги:профспілки, пенсійна реформа


Читайте також



Коментарі (0)
avatar