реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Пенсія, поки що, не основне джерело доходу

За даними вибіркового обстеження умов життя домогосподарств, у IIІ кварталі 2009р. сукупні ресурси середньостатистичної сім’ї в області становили 2717 грн. на місяць. На одного чернігівчанина припадало в середньому 1146 грн. Розмір середньомісячних загальних доходів одного жителя області перевищив величину прожиткового мінімуму в 1,7 раза.
Основним джерелом доходів у бюджеті сім’ї області залишається оплата праці, яка становила третину надходжень (34%). Пенсії, стипендії та соціальні допомоги були наступною за величиною складовою частиною сімейного бюджету (30,4%). Найважливіше місце серед них належало пенсії –27,3%.
Значно зросла частка доходів від особистого підсобного господарства і становила 15,7%. Збільшилась як частка вартості спожитої продукції, отриманої з особистого підсобного господарства (7,1% проти 5% у ІІІ кварталі 2008 року), так і частка доходів від продажу сільськогосподарської продукції (8,6% проти 6,5%). Дещо зросла частка доходів від підприємницької діяльності та самозайнятості й становила 4,5% проти 2,7%.
Частка пільг та субсидій, які отримує населення області, незначна – 1,5%. Допомоги від родичів та інших осіб грошима та продуктами харчування, використані заощадження, позики, повернені домогосподарству борги тощо становили 13,9%.


Головне управління статистики у Чернігівській області




Теги:заробітна плата, пенсія, Гроші


Читайте також



Коментарі (0)
avatar