реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Пекін керує Києвом?

Пекін звітує, що завдяки новій угоді він «відвертає Київ з-під впливу Заходу». Кулеба мовчить.

Після зради західних союзників і відкликання Києвом підпису під заявою ООН щодо ситації із порушенням прав людини в Східному Туркестані – Україна та КНР уклали нову міжурядову угоду.

Про це повідомляє Global Times – щоденне видання Комуністичної партії Китаю з міжнародної політики. Пекін рапортує, що 30 червня міністр торгівлі Китаю Ван Вентао та міністр інфраструктури України Олександр Кубраков підписали угоду незрозумілого змісту.

Global Times обмежується загальними фразами: "Якщо Київ зможе визнати ситуацію і позбутися залежності країни від Заходу, перспективи співробітництва між Китаєм і Україною є хорошими", – заявив у неділю виданню Global Times Сонг Куй, президент Інституту регіональної економіки Китаю та Росії.
(https://www.globaltimes.cn/page/202107/1227736.shtml)

На сайті Міністерства інфраструктури України, як і на сайті Міністерства закордонних справ України – ані слова про цю угоду та її зміст.

Нагадю, що минулого тижня заступник міністра закордонних справ України Василь Боднар та віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанишина презентували книгу лідера Компартії КНР «Сі Цзіньпін про державне управління в Китаї». (https://cutt.ly/kmzQDkz)

Раніше цьогоріч The Jamestown Foundation писав про використання Китаєм інвестиційних проєктів для політчиного впливу на Україну. (https://cutt.ly/smzQAld)

Міністерство закордонних справ України робить вигляд що "ситуація в межах норми", коментувати нічого не варто, а в U.S. Department of State читають виключно ФБ-сторінку Кулеби, де про футбол і гарно проведений час у родинному колі.

Павло ПОДОБЄД



Теги:Кулеба, МЗС України, команда ЗЕ, уйгури, .Павло Подобєд, Україна - Ктай


Читайте також



Коментарі (0)
avatar