реклама партнерів:
Головна › Новини › "Біла Хата"

Патріоти України: "Здорові діти - сильна нація!"

Сьогодні більшість батьків нарікає на прогрес інформаційних технологій, буцімто нова ера знищує фізичний стан молодих людей, які тільки і знають, що за допомогою комп’ютера пізнають світ через віртуальне сприйняття. Дійсно, від цього вже нікуди не дінешся. У такій ситуації, напевно, необхідно чітко й тонко спрямувати молодечий запал у потрібне русло. І це можна зробити через державну, і не бюрократично-мертву, а багатогранну, комплексну програму. Але, схоже, нинішній, та й минулій владі через постійні політичні чвари ніколи навіть думати про українську молодь, за винятком турботи про окремий прошарок молодиків, які належать до так званої еліти суспільства… Для них уже створено інший світ зі своїми глобальними інтересами, переконаннями і грандіозними планами на майбутнє. Шкода, що тільки виключно у своїх інтересах.

У цій круговерті дивно було б, якби влада ще й узялась за покращення умов праці та відпочинку для всієї «загальної маси» молоді. Куди вже їй до суспільно-молодіжних проблем, якщо вона, влада, неспроможна лад навести у покращенні умов, вирішенні проблем людей пенсійного віку! Літні люди для неї — як хомут на шиї. Щоправда, деякі реформи, ініційовані урядом, незабаром можуть «поліпшити» для нього самого становище: якщо так і далі справи в суспільстві підуть, то кількість літніх людей, пенсіонерів дійсно швидко зменшуватиметься…

Когорта чернігівських юнаків, не чекаючи привілеїв і якихось можливих програм від влади, вирішила йти своєю дорогою, до якої в різні епохи тяжіли і яку все ж таки обирали справжні й мужні майбутні захисники своїх батьків, сестер, а відтак — і свого народу. Вони без вказівок владних інституцій чудово знають, із чого саме починаються справжні патріотичні витоки й почуття до своєї Вітчизни! І тут уже не важливо, чи сидять вони за комп’ютером, чи ні. Сучасні інформаційні технології теж потрібно знати. Але сутність такого «технічного» пізнання полягає не лише у «вузькопрофільному» спрямуванні — треба набагато ширше опановувати простір «українського всесвіту», а тут уже необхідні і знання, і здоров’я. Ці два принципи — невід’ємні частинки одного цілого. Тому гасло «Здорові діти — здорова нація!» для молоді з Чернігівської міської громадської організації «Патріот України» — не паперове, а реальне. Вони краще за будь-яких політиків розуміють це, тому зимової днини вирішили під гаслом «За Здорову Націю!» провести спортивний крос від Катерининської церкви до Мегацентру і в зворотному напрямку.

«Такий біг не тільки для того, щоб показати гідний приклад іншим юнакам і дівчатам, хоча це також важливо, але й щоб самим собі довести, що ми — патріоти конкретної справи, — зізнається керівник молодіжної організації Максим Дерев'янко. — Займатися спортом дуже важливо, особливо в наш час. Це набагато корисніше, ніж, наприклад, наркотики, які знищують здоров’я. Спорт — це ж бо турбота не тільки про себе, а й про майбутніх своїх дітей, онуків та правнуків. Варто всім пам’ятати, що нашим родинам і Україні ми потрібні здорові та сміливі. Метою легкоатлетичного пробігу є популяризація здорового способу життя, адже гасла «У здоровому тілі — здоровий дух!», «Кидай палити, кидай пити — займися спортом», «Спорт — сила», «Будь здоровим — будь сильним», «Здорові діти — сильна нація» спонукають молодь до здорового способу життя!»

«Патріоти України» на власному прикладі демонструють, що означає бути здоровою людиною і сильною командою! Власне, це те, чого не вистачає українським політикам і українській владі.

Сергій КОРДИК







Теги:молодь, Здорові діти, Чернігів, Україна, патріоти, Патріот України


Читайте також



Коментарі (0)
avatar