реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Патріарх освятив відновлення церкви, що виявилась непотрібною селу Городище

1 листопада 2016 р. Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет звершив освячення місця та наріжного каменя для відновлення Свято-Миколаївського храму у музеї під відкритим небом в Пирогово.

В освяченні взяв участь Патріарший намісник, митрополит Переяслав-Хмельницький і Білоцерківський Епіфаній, настоятель храму святого архістратига Михаїла у Пирогово прот. Андрій Власенко, настоятель Малої Софії прот. Петро Ландвитович та запрошене духовенство.

Під час освячення співав хор Київської православної богословської академії.

Після чину освячення наріжного каменя Предстоятель Української Православної Церкви Київського Патріархату звернувся до присутніх із архіпастирським словом.

Довідка: Унікальну пам’ятку національного значення 1763 р., було нещодавно перевезено на Київщину з с. Городище Менського району Чернігівської обл. Востаннє богослужіння у храмі звершувалося в 1960-х роках. Потім у ньому зберігали зерно, а згодом церква взагалі стояла пусткою.

Вона збудована без жодного цвяха за специфічною технологією. На її стінах збереглися розписи, датовані серединою XVIII ст. Експерти переконували, що без правильного догляду пам’ятку можна просто втратити назавжди. Сільська влада відмовилася від свого храму.



Теги:Пирогово, городище, патріарх


Читайте також



Коментарі (0)
avatar