реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Патріарх назвав Путіна Святополком Окаянним

Патріарх Київський і всієї Руси- України Філарет закликав новітнього Святополка Окаянного – убивцю святих Бориса і Гліба, - зупинити кровопролиття на Донбасі та покаятись.

Про це йдеться у посланні першоєрарха з нагоди ювілеїв 1000-ліття упокоєння святого рівноапостольного Великого князя Київського Володимира, мученицької смерті його синів святих страстотерпців князів Бориса і Гліба та 1027-ї річниці Хрещення Руси-України.

«На жаль, в наш час з’явився новий Святополк Окаянний. Він називає нас своїми братами, але заради збереження власного престолу посилає до нас найманих вбивць, проливає невинну кров», - пише Патріарх Філарет.

«Нехай не думає він, цей засліплений гордістю і неправдою правитель, що Бог не бачить його серця, не знає про його діла і не має сили зупинити його злочини! Так думав і той, давній Святополк. Але правда Божа перемогла тоді – переможе вона і тепер», - веде мову Предстоятель УПЦ КП.

Патріарх застерігає «засліпленого гордістю правителя», що Господь терпить до часу, даючи можливість покаятися, але Боже терпіння має межу: від Його покарання ніхто не ухилиться.

«Тож закликаємо цього нового Святополка Окаянного та всіх слуг, яких посилає він на злочини та вбивство, – зупинитися, одуматися і покаятися. Якщо отямиться – благо буде і йому, і народу, яким він править. А якщо ні – то нехай звершиться воля Божа!», - зазначає Патріарх у посланні.



Теги:князь Володимир, донбас, патріарх Філарет, Святополк Окаянний, російсько- українська війна


Читайте також



Коментарі (0)
avatar