реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Патріарх Філарет вперше поклав вину за війну на мешканців Донбасу

Божественну літургію з нагоди храмового свята у Катерининській церкві очолив Патріарх Київський і всієї Руси - України Філарет у співслужінні архієпископів Рівненського Іларіона та Чернігівського Євстратія. З ними молилися два десятки священиків та переповнений храм народу.

Практично всю службу відстояли і три народні депутати - Олександр Кодола, Владислав Атрошенко і Валерій Куліч. Кодола та голова обласної ради Микола Звєрєв ще й причащалися під час Літургії.

Храмове свято святої Катерини ще й поєдналося з днем пам'яті преподобного Меркурія, ігумена Бригинського, мощі якого спочивають у Катерининському храмі. Тож Патріарх ще й очолив молебень до святого Меркурія.

У проповіді Патріарх на основі життя великомучениці Катерини та преподобного Меркурія, нашого земляка, показав як Зло завжди бореться з Добром і завжди програє. В той же час він заявив, що росія не може перемогти Україну, бо вона - на стороні Зла, послуговується брехнею - зброєю Диявола.

Патріарх Філарет вперше заговорив і про вину мешканців Донбасу: "Церков набудували, а молитися туди не ходили!". Патріарх особливо підкреслив, що боротьба з корупцією є сьогодні найважливішою для виживання держави.

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:донбас, патріарх Філарет, Катерининська церква, Чернігівська єпархія


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Та донецьким і шкіл набудували і інститутів. а розуму як не було так і нема. Правду про них каза мій батько: "Нема ума - рахуй каліка!"
avatar