реклама партнерів:
Головна › Новини › Поради

Паска Кочубеївська

На Полтавщині, за повідомленням сайту "Село полатвське", зберігся старовинний рецепт паски, який перейшов від останнього поміщика з родини Кочубеїв. Наскільки полтавський Кочубей був родичем Кочубея, генерального судді за гетьманства Івана Мазепи, невідомо. Проте рецепт видається цікавим.

Спосіб приготування:

1.1 склянку молока закип’ятити і заварити 200 г борошна, постійно розмішуючи дерев’яною ложкою.
2.У 1 склянці теплого молока розвести 100 г дріжджів і 200 г борошна, залишити на 10 хвилин.
3.З’єднати обидві маси, накрити і залишити на 2 години.
4. 20 жовтків, дрібку солі, 500 г цукру збити добіла.
5.Половину цієї маси влити в тісто і додати 500 г борошна. Гарно вимісити і залишити підходити 1 годину. Через годину залити другу половину маси, додати 1 кг борошна і вимішувати, щоб відставало від рук. Влити поступово розтоплений маргарин (400 г). знову вимісити і дати підійти, опустити і додати ваніль, розпарений ізюм (обваляти в борошні)6.Форми обмазати маргарином та обсипати борошном. Вимісити тісто і розікласти в форми по половині. Духовку добре розігріти і поставити паски на 45 хвилин.

Смачного!




Теги:рецепт паски, Кочубей, старовинний рецепт, Мазепа


Читайте також






Коментарі (0)
avatar