реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Пашу- Мерседеса посадили під домашній арешт

Шевченківський райсуд Києва обрав запобіжний захід колишньому намісникові Києво-Печерської лаври, митрополитові УПЦ МП Павлу Лебедю. Про це повідомляє кореспондентка Суспільного.

Суд задовольнив клопотання прокуратури про цілодобовий домашній арешт. Крім того митрополита зобов'язали носити електронний браслет.

Павлу Лебедю не можуть одягнути електронний браслет через проблеми зі здоров’ям. Документів, які б це підтверджували, у сторони захисту немає. Адвокат запропонував викликати до суду лікаря, аби той встановив, що браслет одягнути не можна, зазначивши це у довідці.Зрештою правоохоронці таки одягнули електронний браслет на ногу митрополита.

Митрополита підозрюють у розпалюванні релігійної ворожнечі та запереченні російської агресії. За цими статтями йому може загрожувати три роки позбавлення волі.

"Досудове слідство встановило, що з початку повномасштабного вторгнення Павло Лебідь вирішив виправдовувати збройну агресію РФ, яка розпочалася у 2014 році. Будучи при цьому намісником Свято-Успенського монастиря, він вирішив здійснювати ці дії у спілкуванні зі своїми парафіянами", — сказав у суді прокурор Євген Завістовський.

За словами прокурора, епізод про розпалювання релігійної ворожнечі ґрунтується на публічному зверненні митрополита 29 березня 2023 року, у якому він допустив висловлювання на адресу Православної церкви України, яку вважає не легітимною. Слідство визнало ці слова такими, що розпалюють ворожнечу.

Фото і текст Суспільне



Теги:УПЦ МП, Павло Лебідь, Паша мерседес, московський патріархат


Читайте також



Коментарі (0)
avatar