реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Попри антиукраїнські заяви Кіріла Онуфрій поминає його

Незважаючи на затверджені на нещодавньому соборному з’їзді під головуванням очільника РПЦ Кирила Гундяєва відверто неправдиві, фашистські й антихристиянські заяви, які фактично є закликом до геноциду українського народу, митрополит Онуфрій продовжує його поминати за Божественною літургією.

При цьому очільник Московського патріархату в Україні не поминає Вселенського Патріарха, який неодноразово прямо осуджував російську збройну агресію проти України, а також Олександрійського Патріарха та Предстоятелів Кіпрської й Елладської Церков, адже вони визнали ПЦУ.

Відповідне відео з недільного богослужіння, яке відбулося 31 березня, в день свята собору усіх преподобних отців Києво-Печерських, опублікував на своїй сторінці у Facebook священник Православної Церкви України Анатолій Куліш.

За допомогою відповідних фрагментів відео священник порівняв як цього дня звершували поминання Предстоятелів Помісних Церков митрополит Епіфаній (ПЦУ) та митрополит Онуфрій (МПвУ). Виявилося, що всупереч розповсюджуваним в середовищі МПвУ твердженням, митрополит Епіфаній не поминає Кирила Гундяєва.

Водночас митрополит Онуфрій таке поминання звершує, вказуючи, що влада Кирила нібито поширюється на усю територію древньої Русі. Цим самим він фактично підтримує агресивні зазіхання Гундяєва і, відповідно, росії, на територію Україну, її народ, Церкву, історію та культуру.

"Україна православна"



Теги:УПЦ МП, Онуфрій Березовський, московський патріархат, патріарх Кіріл


Читайте також



Коментарі (0)
avatar