реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

"Палатка" не приховує своїх зв'язків з Москвою

"Храм-палатка" під Катерининською церквою, що був згорів, відродився -- і цього разу його поставили на дерев'яному настилу, щоб тепліше було проклинати Україну і славити московського патріарха. На сайті "Високий Вал" Сергій Стук розповідає про нові одкровення так званого настоятеля цього, прости Господи, храму-страму. До речі, представнику "Сіверщини" цей "ієрей" погрожував ...російським спецназом. Далі -- публікація з "Високого Валу".

Ієрей Алєксандр Лєдовой дав інтерв’ю порталу «Православие и мир», в якому зокрема розповів правду про ставлення жителів Чернігова до наметів з особами без певного місця проживання, розташованих під стінами храму св. вмч. Катерини у Чернігові.

«Наши прихожане плачут, а местные черниговские люди подходят и говорят, мол, так вам и надо, москалям, что вас спалили, плюются, насмехаются», - сказав Лєдовой.

До речі, спеціалізоване релігійне видання в поданому інтерв’ю називає Лєдового настоятелем наметової церкви. А саме явище під стінами Катерининської церкви – «палаточный храм св. вмц. Екатерины на фоне захваченного Екатерининского кафедрального собора».

Як показала нам нещодавно ТРК «Дитинець» у відеосюжеті з місця подій, сам Лєдовой позиціонує себе не як настоятель, а як «представитель от православной церкви смотрю здесь шоб здесь был порядок».

Також в інтерв’ю російському виданню «Православие и мир» Алєксандр Лєдовой в якості настоятеля відверто і неодноразово просить фінансування з боку Російської Федерації:

«Мы просим о помощи, но о случившемся поджоге было объявлено не по всем храмам Чернигова; только несколько человек, объявили, что был поджог, а остальные настоятели молчат. Молчанием предали Господа – так и некотрые наши настоятели предают молитвенное стояние. Молчат, никакой информации, ничего. Я прошу всех людей, кого я знаю: помогайте, собирайте средства, потому что надо все восстанавливать, обращаюсь к Российской Федерации, чтобы, кто может, помогал.»

«Когда паломники приезжают, то у нас с ними происходят очень сердечные встречи; даже бывает, что паломники из России теплее к нам относятся, чем местные наши черниговцы. С любовью, чем могут – помогают. Вообще, я вижу, что отношение граждан Российской Федерации к нам намного теплее наших местных, украинцев.»

«С России люди приезжают, и они роднее нам, чем местные…»

Фото: Сергій СТУКВисокий Вал







Теги:Катерининська церква, московський патріархат, Чернігівська єпархія, підпал храму


Читайте також



Коментарі (5)
avatar
1
Роднєє з Росії? Ну, так і збирай туди манатки! Чому СБУ дозволяє насміхатися всяким пройдохам у рясах над українськими звичаями, законами і здоровим глуздом?! Чому міліція не бачить як обсцикується вся територія навколо храму бомжами з "палатки" смердючої? Де пожежники?
avatar
2
Так всем кому надо очевидно заплачено и грехи всем кому надо отпущены... Этот позор для всего города Чернигова для бомжах в палатке не позор а подвиг и они палатку в обиду не дадут. Иначе где кушать будут?
avatar
3
Так я ніяк не зрозумію: невже Росія така маленька вже стала, шо отакого стоянія недостойні безлюдні простори на Півночі або в Сибіру, який стає китайським? До чого тут Чернігів? Мабуть наше сало смачніше для старців у палатках! І якби прихожани їх не "окормляли" , то вже кудись і поїхали б зі своїми палатками -- кажуть же шо їм росіяни роднєє. А старцювання колись було в моді :))
avatar
4
Давайте рассмотрим проблему вокруг Екатерининской церкви шире и как бы со стороны.
Церковь никогда не существовала отдельно от государства. Церковь и государство – своего рода симбиоз: церковь поддерживает политику государства – продвигает нужные для власти идеи, настроения среди верующих, а государство покровительствует церкви – выделяет землю, даёт разрешения на строительство и т.д. У церкви и у власти (государства) существует одна вечная задача – борьба за свой «электорат». Церковь борется за своих прихожан, а власть – за своих избирателей. В этом они схожи.
Поэтому и длится этот бесконечный конфликт вокруг Екатерининской церкви. Он выгоден всем – Киевскому патриархату, Московскому патриархату, центральным и, особенно, местным властям.
Меняется Президент, Правительство, депутаты – но никто не хочет разрешить эту проблему. У власти любого «цвета» лишь одна цель – сама власть: только бы удержаться у корыта. Вот почему наши местные «слуги народа» не исполняют решения судов и стараются быть в стороне.
Существующий конфликт с церковью – замечательный способ отвлечь внимание черниговчан от других более важных, неотложных проблем города Чернигова. Так что не стоит, я думаю, набрасываться с «кулаками» на эту палатку, а лучше обратите своё внимание на бездействие местных властей, на их имитацию бурной деятельности. Вот где скрыто главное зло.
avatar
5
Не можу з вами погодитися, бо наприклад, вигода для Київського патріархату в чому? Хіба що в тому, що ноормальні люди, які говорять російською і люблять російську культуру, потихеньку переходять до Київського патріархату, дивлячись на ту, простии Господи, "палатку-храм". А влада не може вирішити проблему не тільки через боязнь "как бы чего не вышло", але й через боязнь Москви -- дозвольте нагадати, що вже двічі чиновники безпосередньо Московської патріархії грозили з "першопрестольної". Мало їм проблем у мусульманізованій Росії, що вони так пантрують ситуацію навколо палатки у Чернігові. Для них же Чернігів, що для нас Талалаївка... А бач -- нервово реагують. От влада і боїться.
avatar