реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Отця Олега провчив святий Іоанн – воїн

Настоятель чернігівського храму о.Олег Сіренко переконаний, що пограбування його машини для науки

Сигналізація спрацювала – настоятель чернігівського храму святих Михайла і Федора отець Олег Сіренко вибіг з магазину, коли вже переднє скло його автомобіля було розбите. Злодії забрали сумку, де були ключі і печатка храму. Через деякий час все це вони викинули, а якась жінка знайшла і принесла до церкви.

На недільній проповіді о. Олег пояснив науку цієї життєвої ситуації:
 Справа в тому, що я мав намір перенести ікону святого Іоанна-воїна від аналою на стіну. Цей святий має благодать допомагати при крадіжках і втраті речей. Коли я прийшов у храм після повернення сумки, мені як стрельнуло: це ж святий дав знати, що йому не подобається перенесення ікони!

З цією храмовою іконою пов’язано чимало історій, які охоче розповідають постійні прихожани. Найбільш відомою є та, коли святий Іоанн-воїн допоміг викрити приїжджих злодіїв. Вони поселилися в якійсь квартирі, куди зносили крадене. Сусіди щось підозрювали недобре, але ж не будеш лізти в чужу квартиру. Проте коли злодії принесли ікони – заявили у міліцію.
При перевірці знайдено і цю ікону з храму святих Михайла і Федора та ікону самих чернігівських святих Михайла і Федора, викрадену в єпархійному управлінні УПЦ Московського патріархату.
 Наївні злодії: не знали, бідаки, що замахнулися на ікону святого, який сам викриває грабіжників, -- посміхається отець Олег Сіренко.

Василь ЧЕПУРНИЙ
Ця та інші статті сторінки "Життя, як воно є" надруковані в газеті "Сіверщина", передплата на яку на друге півріччя триває по всій Україні!



Теги:злодії, чудеса, Чернігів, УПЦ КП


Читайте також



Коментарі (0)
avatar