реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Освітою на Чернігівщині поцікавиться парламентський комітет

Освітні справи на Чернігівщині їде розбирати парламентський комітет.

10 липня у Чернігові планується проведення виїзного засідання Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти на чолі з Головою Комітету, народним депутатом України Лілією Гриневич.

Депутат Чернігівської обласної ради Ярослав Демченков прокоментував, що, вочевидь, увагу парламентського комітету з питань науки і освіти привернула Чернігівщина через постійне надходження інформації з районів області про проблеми у освітній галузі. Під час виїзного засідання Комітету планується не лише обговорити проблеми області у освітній сфері, а й знайти шляхи їх вирішення та відвідати декілька закладів освіти.

Депутат нагадав, що під час сесій обласної ради неодноразово піднімалися питання поспішності і необґрунтованості вже прийнятих та нових рішень місцевої влади щодо закриття шкіл, що призводить до соціальних конфліктів та створює напругу в суспільстві.

Ярослав Демченков зазначив, що очевидним фактом є те, що унаслідок скорочення чисельності населення та його старіння, зменшується чисельність учнів у загальноосвітніх навчальних закладах. Особливо гострою ситуація є у сільській місцевості Чернігівської області, де помітно зменшилася середня наповнюваність класів у загальноосвітніх навчальних закладах.

Зі слів депутата обласної ради, особливого резонансу набули наміри влади закрити два навчальних заклади у місті Ніжин, дитячий садочок для дітей-інвалідів у Прилуках, школи у селі Лемеші Козелецького району, у селі Дібровному Городнянського району, а також у Менському та Корюківському районах, а також тривале невирішення питання з будівництвом школи та дошкільного навчального закладу у Козельці, та ігнорування місцевою владою того, що у Острі та частині району «Задесення» заклади освіти потребують термінового ремонту та модернізації.

Депутат також поставив під сумнів ефективність використання коштів місцевих та державного бюджетів на розвиток освіти у районах Чернігівської області. Досі у школах не вистачає, а подекуди просто відсутні, оснащені класи (у т.ч. комп’ютерами), туалети знаходяться на вулицях, існують проблеми з опаленням, транспортом для шкіл та багато іншого.

Ярослав Демченков сподівається, що народні депутати – члени комітету, розглянуть не лише згадані питання, а й багато інших, які дуже турбують чернігівців, а також допоможуть місцевій владі зрушити з місця вирішення багатьох проблем у освітній сфері.




Теги:Чернігівська обласна рада, Ярослав Демченков, освіта, комітет з питань освіти, закриття шкіл


Читайте також



Коментарі (0)
avatar