реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Останні почесті без України

В Парижі попрощалися з президентом Франції Жаком Шираком. На жалобну церемонію приїхали, як пишуть ЗМІ, лідери більше 80 , країн світу- президенти, прем‘єри, міністри . Україну ж представляє лише Посол. Жак Ширак був єдиним Президентом Франції, який здійснив повноцінний візит до України- в 1998 році.

Вшанування колишніх лідерів - це не лише посил співчуття їх країнам і їх народам, але й розуміння спільного історичного і інформаційного, комунікаційного поля. Це сильний сигнал єдності зі світом, не периферійності. Свого часу Президент Порошенко взяв участь в жалобній церемонії прощання з сенатором Макккейном, з екс- канцлером Німеччини Г. Колем, політичними велетнями , які , як і Ширак, визначали хід сучасної історії. В.Путін, який особисто знав Ширака, приїхав віддати йому останні почесті.

Очевидно, що для українського президента вперше перетнутися з Путіним за таких обставин і на фоні скандалу з оприлюдненими розмовами - не найкраща ідея, та й не знав він Ширака і його епоху...., тому не думаю , що мав особисто їхати на прощання . Але все ж Україна, особливо в тій комунікаційній халепі, в якій ми зараз опинилися, мала б бути представлена на високому дипломатичному рівні, на рівні міністра чи віце- прем‘єра. Продемонструвати солідарність й розраховувати на солідарність навзаєм.

Ірина ГЕРАЩЕНКО



Теги:Україна - Франція, команда ЗЕ, Ірина Геращенко, Жак Ширак


Читайте також



Коментарі (0)
avatar