реклама партнерів:
Головна › Новини › МЕДИЦИНА

Осінні рецепти травозная Івана Просяника

Взагалі-то більшість рецептів відомого травозная Івана Просяника з-під Бахмача розраховані на літні трави. Але є і настої, трави, коріння, які варто зібрати восени, щоб оздоровитися.

Зараз ще можна накопати кореню калгану, або ж - перстачу прямостоячого. Бактерицидність кореня вражає - недарма козаки весь час його жували в поході, щоб зуби були міцними та уникнути простудних захворювань. При хронічних запаленнях легень знахарі також радять калган.

Столову ложку подрібненого кореня на склянку води варити до 10 хвилин. Пити теплим по 2-3 ложки 5-6 разів на день. Цей припис дійсний при всіх внутрішніх кровотечах, зокрема, маткових.

Для чоловічої потенції козаки настоювали корінь на червоному вині, але воно має бути не менш, як 5-річної витримки. Настоювати разом з корицею. Настояти 21 день в темряві, щодня струшувати. Вживати по три ложки за три години перед сном.

Якщо у дівчат не росте волосся, то Іван Просяник радить взяти два яєчні жовтки, по чайній ложці меду, олії та дрібку солі. Перемішати, аж до шуми, і втирати в шкіру голови. Надягнути целофанову торбинку, зверху теплу хустку і - на дві години. Затим треба сполоснути, не мивши, настоянкою любистку, кореня лопуха та кропиви дводомної. У перший тиждень це треба робити щодня, в другий - двічі на тиждень, І так два місяці.

При сухих кашлях, ангінах, обкладанні горла, легеневих недужах - взяти пригорщу калинових ягід, які вже бачили морози, почавити і залити літром окропу. Коли вичахне - додати меду. Але насіння не варто викидати - посушити і заварювати як чай: чайну ложку на склянку окропу. Для зміцнення серця - чудові ліки. А ще це й засіб від вола (зобу).

Будьте здорові!



Теги:імпотенція, застуди, ангіни, народна медицина, Іван Просяник, зоб


Читайте також



Коментарі (0)
avatar