реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Орбана послали за російським кораблем

Міністр закордонних справ Словаччини Растислав Качер різко висловився про «колабораціоністів путіна» в Карпатському регіоні, натякаючи на прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана.

Про це повідомляють «Європейська правда» та угорське видання Telex.

У понеділок, 20 лютого, Качер на своїй приватній сторінці у Facebook опублікував розлогий пост, в якому він, серед іншого, відреагував на слова Орбана про те, що вторгнення росії в Україну є «не конфліктом між арміями добра і зла, а між двома слов’янськими країнами» і що це не війна ЄС та НАТО.

«Тобто, нехай росіяни швиденько переб’ють українців. Нехай вони не хвилюються. Як огидно. Як жалюгідно. Як не по-християнськи. Святий Мартин Турський (народився на території нинішньої Угорщині) помер би від сорому за таких християн», — написав глава МЗС Словаччини.

Коментуючи іншу заяву Орбана про те, що «постачання Заходом зброї в Україну затягує конфлікт і відтерміновує мир», Качер наголосив, що військова допомога Україні є морально виправданою, оскільки це росіяни вторглися в сусідню країну і вбивають українців.

«Найбільшим постачальником зброї в Україну є росія. (..) Щойно росіяни припинять постачати зброю в Україну, зберуть речі та поїдуть додому, в той самий момент інші перестануть підтримувати Київ у військовому плані та настане мир», — додав міністр закордонних справ Словаччини.

Наприкінці посту Качер різко висловився на адресу «колабораціоністів путіна, особливо з Карпатського басейну та Високогір’я».

«Усіх, хто хоче миру ціною знищення України, у мене лише одне повідомлення: Іди на…», — підкреслив він, процитувавши українських прикордонників з острова Зміїний.



Теги:Україна - Словаччина, Орбан, російсько - українська війна, Україна- Угорщина


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
А словаки теж собі нічого щодо асиміляції українців. Нам би з обох сусідів брати приклад цінування національного.
avatar