реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Опозиція об’єдналася довкола захисту результатів виборів

Сьогодні відбулася перша робоча зустріч представників опозиційних політичних сил, а також громадських організацій задля захисту вільного волевиявлення громадян України на виборах народних депутатів України у 2012 році.

Участь у зустрічі взяли представники Політичної партії «Наша Україна», Української Народної Партії, Конгресу Українських Націоналістів, Всеукраїнського об’єднання «Свобода», Партії Захисників Вітчизни, Української партії, УРП «Собор», РХП та Української соціал-демократичної партії.

«Ми стоїмо перед загрозою нав’язування Україні такого виборчого законодавства, яке підмінить і спотворить вибір співвітчизників. Щоб зупинити таку загрозу, закликаємо всі опозиційні сили та громадські організації переступити через взаємну недовіру та зосередитись на конкретній роботі в інтересах української демократії», - наголосив Координатор ГІ «Оновлення країни», голова політради «Нашої України» Валентин Наливайченко.

Він підкреслив, що жодна з партій не претендує на монополію у цій роботі і вітатиме всі конструктивні зусилля, які слугуватимуть з користю єдиній справі. «Ми поділяємо стурбованість, що ті, хто дискредитують такі наміри, свідомо або несвідомо працюють в інтересах владного режиму, поглиблюють протиріччя між патріотичними силами і готують ґрунт для закріплення позицій владної більшості», - зазначив Наливайченко.

«Жодним чином не обмежуючи ініціативи, пропозиції і бачення інших політичних сил, закликаємо всіх партнерів скоординувати свої дії з таких принципово важливих питань, як підготовка нового виборчого законодавства та забезпечення ефективного спостереження за виборчим процесом і захисту чесних результатів виборів», - додав він.

Наливайченко запропонував перетворити «ініціативу 12 липня» на регулярний форум опозиційних сил, який зумів би продемонструвати людям реальність нашої спільної здатності діяти разом.

«Ми пропонуємо сформувати з повноважних представників наших політичних сил міжпартійний Комітет захисту чесних виборів, членство в якому було б відкритим для усіх бажаючих, в тому числі громадських організацій», - сказав він. За спільним рішенням учасників зустрічі, у рамках такого комітету було створено дві експертні групи, які працюватимуть у постійному режимі. Перша група – з координації дій опозиції у Верховній Раді України стосовно підготовки законопроекту «Про вибори народних депутатів України». Друга група займеться «польовою діяльністю» з організації якісного процесу спостереження супроти можливих махінацій, а також налагодження дієвого діалогу з міжнародними організаціями, які здійснюють спостереження за виборчим процесом.

Наливайченко наголосив на важливості координації дій у контексті формування виборчих комісій, роботи національних спостерігачів, а також співпраці з міжнародними організаціями, які здійснюватимуть спостереження за виборчим процесом. Він також зауважив, що «Наша Україна» вже активно співпрацює з представниками міжнародних організацій у справі захисту вільних виборів і запропонував присутнім сформувати експертну групу з координації роботи у спостереженні за виборчим процесом і співпраці з міжнародними організаціями.

Наливайченко підкреслив, що дуже важливою справою є можливе узгодження принципів участі представників опозиційних політичних сил у виборах. Для досягнення політичного порозуміння він запропонував у найближчій перспективі провести зустріч представників опозиційних політичних сил на високому рівні, щоб узгодити принципи і підходи, які сприятимуть консолідації демократичних сил в інтересах громадян і держави. Наступну робочу зустріч вирішено провести 12 вересня 2011 року.
Нагадуємо, що ініціативу по координації опозиційних сил підтримали громадські організації м. Києва, Харківщини, Одещини, Запоріжжя, Івано-Франківщини, Чернігівщини, Кіровоградщини, Сумщини, м. Маріуполя, Хмельниччини та Тернопільщини.

Звернення підписали: ВО «Тризуб» імені Степана Бандери, ВГО «Коаліція Учасників Помаранчевої Революції», ВМГО «Молодіжний Націоналістичний Конгрес», ГО «Покоління Майдану», Громадянська ініціатива «Оновлення країни», Громадянська ініціатива «Наша Справа», Мережа громадянської дії «Опір», КОГО «Серце матері», КО ОУМ «Сокіл», Фонд «Демократична хвиля» , ХОО ВМГО «Молода Просвіта», Харківський крайовий Народний Рух, ГО «Чорноморське Гайдамацьке З’єднання», ГО «Чорноморське Козацьке Військо», МГО «Козацтво Запорожське», ЗОМГО «Молодіжна антикорупційна ліга», ГІ «Національна пам’ять», «Комітет моніторингу діяльності органів виконавчої влади та місцевого самоврядування», Профспілка захисту підприємництва м. Хмельницького, Хмельницьке міське відділення Всеукраїнської громадської організації «Громадський контроль», Хмельницька обласна молодіжна громадська організація «Пластовий Рух «Сокіл», Жіноча молодіжна організація «Нова Етика», Профспілка працівників вільного підприємництва Хмельницької області, ГО "Центр психологічного розвитку" (м. Калуш), ГР "Молодь за зміни", ОО «Фронт Змін», ММБО «Вітчизна», Гражданское объединение «СОВЕСТЬ», ОО «Возрождение Мариуполя», ОО предпринимателей «Приазовье», Союз казаков Донбасса «Вільність», «Мариупольский Союз Украинок», «За демократию и справедливость», ОО «За Справедливость», Чернігівське обласне товариство «Просвіта» ім. Т. Шевченка, Чернігівська обласна організація «Наша Русь», Чернігівська обласна організація Українська Студентська Спілка, Чернігівська обласна організація «Суспільна служба України», Центр національного відродження ім. Степана Бандери, Ліга Українських жінок Тернопільщини, ГО "Івано-Франківська обласна громадська рада", ГО "Школа лідерів", ГО "Молодіжна ініціатива", ГО "Український вектор", ІФОО "Центр політичних студій", ІФОО "Демократичний альянс" та інші.





Коментарі (0)
avatar