реклама партнерів:
Головна › Новини › МЕДИЦИНА

Opel на сільських дорогах Чернігівщини

Ось такі новенькі автомобілі (на фото) отримали у 41 населеному пункті Чернігівщини місцеві лікарні. Авто «швидкої допомоги» виділяються Кабінетом Міністрів в рамках урядової програми «Здоров’я нації», зокрема, по модернізації сільської медицини.
Народний депутат України Іван Куровський, зустрічаючись з мешканцями сіл Макіївка, Рівчак-Степанівка та Мрин Носівського району Чернігівської області,нагадав, що масштабна програма уряду є чи не першою реальною спробою нинішньої української влади за останні 18 років щодо реформування, переоснащення та модернізації вітчизняної медичної галузі до належних європейських та світових стандартів. «І нехай поки що ми знаходимося на першому етапі такої потрібної роботи, яку започаткувала саме Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко, — сказав Іван Куровський, — але я впевнений, що ця діяльність обов’язково буде доведена до такої потрібної і благородної мети, як справжня турбота влади про здоров’я людей, і особливо, тих, хто проживає у сільській місцевості. Бо так чомусь повелося роками, що у місті жителі мають кращі медичні умови, а от у селі така галузь десятиліттями занепадала».

Завдяки цій програмі, зауважив Іван Куровський, вже у багатьох лікарнях з’явилося те обладнання, яке невідкладно вже багато років було потрібне для місцевих громад. Для досягнення і виконання такого вкрай важливого завдання, зазначив народний депутат, уряд уже зробив перші кроки: закуплені апарати штучної вентиляції легень, пологові будинки оснащені сучасним обладнанням, що реально допоможе зберегти життя новонародженим, переоснащуються обласні медичні установи новим реанімаційним обладнанням, закуплені і придбані сучасні прилади для обласного онкологічного диспансеру, які дозволять виявляти пухлинні захворювання на ранній стадії, в Чернігові відкрите нове відділення в лікарні для маленьких пацієнтів. Уряд планує вже за два найближчі роки повністю переоснастити лікарні медичною технікою, а ще через кілька років українська медична галузь відповідатиме найкращим стандартам світової медицини.

— Це не автомобіль. Це — лікар, — виступаючи перед присутніми, заявила місцева мешканка Олександра Жигун. — Скільки життів врятує цей автомобіль, скільки народжених діточок сюди він привезе для того, щоб розквітала наша рідна Макіївка… Іван Куровський — посланець добра! Дорога від села до Носівки — це його заслуга. Кошти на газифікацію домівок — це теж справа рук цієї людини. Та хіба можна перерахувати усі добрі справи, які зробив і робить Іван Куровський? Я якось задумалась: а звідки ота його доброта? І зрозуміла — із родини, яку заклали йому батько і матір. Може тому доля звела його і з мудрою жінкою. — улюбленою дружиною Ольгою Яківною, яка родом з тутешніх місць і яка, а ми це знаємо, завжди підтримує його в найскрутніші хвилини. Саме ця жінка зустріла Івана Куровського і привела його сюди, до нас, аби він робив тут добрі діла… Десять років ми не могли отримати державні акти на землю, а прийшла очолити уряд теж мудра жінка Юлія Володимирівна і ми нарешті маємо у своїй власності свою землю — те, чого інші владники нам тільки роками обіцяли… Я думаю, що незважаючи на шалений супротив, який чинять Юлії Тимошенко її опоненти, вона все таки буде нашим Президентом. І не тільки тому, що вона — мудра жінка і розумна мати, але й через те, що добро повинно обов’язково перемогти. Інакше й бути не може!

Не бракувало теплих слів і Любові Чередніченко з Макіївки, яка у своєму виступі, зокрема, зазначила: « Ви і Юля Володимирівна — не такі сильні зовні як Віталій Кличко, але своїм великим розумом, теплом свого червоного серця зігріваєте душі людські… І все оте тепло йде від доброти вашої...»

— Добрі справи, — то не моя лише заслуга у цьому, — у відповідь макіївцям зазначив Іван Куровський. — То робота нашої усієї команди, яку очолює Юлія Тимошенко. Все те, що ми почали — лише маленька частинка корисної справи. А треба, щоб і навчальні заклади, де ми зробили ремонти, і будинки культури, які вдалося нам відбудувати, і лікарняні заклади, які привели до належного стану — були такі по всій Україні. І, повірте мені (а я , якщо у чомусь не впевнений, то ніколи цього не обіцяю), переконаний, що команда Юлії Тимошенко і надалі втілюватиме в практичну площину програми стосовно різних сфер суспільного життя. Усі вони, безумовно, реалізовуватимуться лише з однією метою — щоб держава була міцною і могутньою, а люди, які живуть у цій країні почували себе захищеними і щасливими, з достойними зарплатами та пенсіями. І щоб не хворіли. Але якщо вже так станеться, що хвороба підступиться, то щоб цей автомобіль «швидкої допомоги» зміг врятувати життя кожної людини.

От тільки сільські-хуторські дороги нашої місцевості поки що не усюди сприятливі для таких автомашин. Але то, напевно, подальша робота для нового Президента і його команди.

Сергій КОРДИК







Теги:Юлія, урядова програма, медицина, здоровя нації, Уряд, сільська, автомобілі, Тимошенко, швидка допомога


Читайте також



Коментарі (0)
avatar