реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

ООН -- це нові вікна дитсадка

Проект «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» впевнено втілюється в життя на теренах Куликівського району 21 січня 2010 року за ініціативи Куликівської райдержадміністрації та районної ради відбулася робоча зустріч представників 5 пілотних громадських організацій району, сільських голів, керівництва району та координаторів проекту у Чернігівській області.

«Метою даних зборів, - як зазначив у вступному слові заступник голови Куликівської РДА П.П.Єрко, - має стати взаємний діалог. Ми обговоримо наші досягнення та проблеми сьогодення. Обмін досвідом стане для нас всіх корисним та пізнавальним».

На початку зустрічі було розглянуто загальну ситуацію з впровадження Проекту в Куликівському районі. Так на сьогоднішній день в районі створено 5 громадських організацій, які підготували та затвердили 5 мікропроектних пропозицій, підписали угоди про партнерство з ПРООН та отримали перші транші від Проекту на загальну суму 71 тис. грн.

Своїми досягненнями поділилися голови та представники громадських організацій смт Куликівка, сіл Кладьківка, Дрімайлівка, Дроздівка та Виблі.

Найбільшого результату вдалося досягти ГО „Ромашка” (смт.Куликівка, селищний голова - Парандич О.І.) На сьогоднішній день в рамках мікропроекту «Енергозберігаючі заходи в дитячому садочку смт Куликівка» замінено вікна у п’яти групах та музичному залі даного закладу, встановлено нові вхідні двері. Це стало можливим завдяки активності громади, яка зібрала власні кошти - близько 10 тис. грн., отримала перший транш від Проекту – 14 тис. грн. та вагому підтримку з селищного бюджету в розмірі 80 тис. грн. Також ГО «Ромашка» вже надала всі необхідні документи для отримання другого траншу від Проекту в сумі 49 тис. грн., які очікуються в лютому 2010 р.

Результати проведеної роботи вже відчули маленькі жителі селища. Адже завдяки новим сучасним вікнам в кімнатах дитсадка стало затишно і тепло. Температура повітря тут підтримується біля 24 градусів. Для порівняння слід зазначити, що в приміщеннях, де вікна ще не замінені, повітря нагрівається лише до +14 градусів.
Наступним кроком громада планує провести ремонт в приміщеннях цього дошкільного закладу.

Також під час наради були обговорені питання щодо спільного фінансування громадських ініціатив, проведення процедур закупівлі, створення районного ресурсного центру громад, який буде допомагати місцевим громадам в реалізації мікропроектів, оформленні необхідних документів, надавати консультації з питань будівництва та інженерних робіт.

Підсумовуючи обговорення, всі присутні погодилися з думкою голови громадської організації «Десна» (с. Кладьківка) про те, що дана робота не тільки об’єднує людей задля досягнення спільної мети, а також є своєрідним поштовхом до активізації взаємних зусиль. І зважаючи на результати зробленого, варто продовжувати діяти.

За інформацією
Чернігівського обласного
підрозділу впровадження проекту
„Місцевий розвиток, орієнтований на громаду




Теги:проект ООН, Куликівка, Куликівський район


Читайте також



Коментарі (0)
avatar