реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Олію та макуху вироблятиме "Золотий Пармен"

На Чернігівщині завдяки гранту єРобота з’явилося нове підприємство з переробки олійних культур. Про це повідомили на фейсбук-сторінці Новгород-Сіверської районної ради.

Розповідається, що підприємиця Галина Мисник підготувала бізнес-план, подала його разом із заявою через портал «Дія», презентувала свою ідею комісії обласного центру зайнятості та отримала позитивне рішення, а потім — грантові гроші.

Кошти жінка витратила на придбання обладнання для переробки олійних культур.

«У нас є родинний бізнес — ФГ «Золотий пармен», яке сертифіковане як органічне. Спеціалізується на садівництві та вирощуванні зернових та олійних культур. Виробництво олії ми облаштуємо у власному приміщенні. Виготовлятимемо продукцію, насамперед із власної сировини: насіння соняшнику, льону, рижію. Для переробки також закуповуватимемо насіння без посередників у невеликих фермерських господарствах, які мало або зовсім не використовують хімічні добрива, пестициди та гербіциди. Також плануємо надавати послуги з переробки різних олійних культур», — Галина Мисник, підприємиця.

За словами підприємиці, зі збутом продукції проблем не виникне: олію та макуху реалізовуватимуть у власному магазині та інших торгових мережах.

Макуху можна використовувати у власному фермерському господарстві, продавати фермерам та приватникам як добавку до кормів тваринам."ШоТам"



Теги:олія, гранти, Коропська громада, макуха, Новгород- Сіверський район


Читайте також



Коментарі (0)
avatar