реклама партнерів:
Головна › Новини › СПОРТ

Ольга Коробка: «Ніколи не думала, що житиму в Чернігові»

Наша землячка, заслужений майстер спорту з важкої атлетики, чемпіонка та рекордсменка Європи, срібна призерка Олімпійських ігор у Пекіні 2008 р., мала небагато часу для інтерв’ю. Однак погодилась поспілкуватися з кореспондентом «Сіверщини». Відбувалося це в обласній бібліотеці імені Короленка після акції «Олімпійська книга–2012 р.», організованій Національним олімпійським комітетом України.

У цей день видатні спортсмени Чернігівщини зустрілися з учнями чернігівських шкіл, провели вікторину, розповіли про свій шлях до спортивних перемог. Ольга Коробка, наприклад, розповіла: «Я почала займатися спортом з 9 років. Обрала його для загального розвитку, мені було цікаво. Були такі моменти у молодшому віці, коли я не ходила на тренування, пропускала. Але, якщо ти займаєшся професійно, кожне тренування, яке пропускаєш, впливає на твої результати. Тож якщо хочеш чогось досягнути, потрібно постійно працювати над собою».

Нагадаємо: на сайті Міжнародної федерації важкої атлетики у результатах чемпіонату світу-2011, який проходив у Парижі, з’явилося повідомлення про те, що спортсменку дискваліфікували на чотири роки через виявлений під час допінг-проби заборонений препарат. Дискваліфікація, за інформацією ЗМІ, діятиме до листопада 2015 року.

В інтерв’ю «Сіверщині» Ольга Коробка розповіла про своє життя в Чернігові.

— Де Ви зараз мешкаєте?
— Від 2009 року я живу в Чернігові, окрім того часу, коли їздила на збори та змагання.

— У Вас приватний будинок?
— Ні, квартира.

— Як Ви проводите вільний час?
— Дуже багато часу проводжу з дітьми. Ми багато робимо благодійних акцій, допомагаємо дітям, проводимо олімпійські уроки в Києві та Чернігові. Коли я починала займатися атлетикою, тренувалися і готувалися до змагань дуже багато дітей. Нині ж їх значно менше, взагалі діти починають забувати, що таке спорт. Ми пропагуємо заняття спортом — не обов’язково професійним, хоча б для здоров’я. Для того ми здійснюємо такі акції, як сьогодні.

— Ваш улюблений куточок Чернігова, де прогулюєтеся?
— Я б не сказала, що в мене є улюблений куточок. Узагалі люблю це місто. Сама я з Чернігівської області й ніколи не думала, що буду жити в Чернігові. Спершу, коли приїжджала сюди на змагання, Чернігів видався мені дуже сірим містом, але, коли вже тут поселилася, ставлення змінилось. Наприклад, коли треба кудись їхати, ніби аж серце щемить. Я звикла, мені воно дуже подобається. Тут гарні люди.

— Ви вже думали про те, як святкуватимете Новий рік?
— Ще конкретно не задумувалася. Це буде в колі друзів або в колі родини, з батьками. Я не збираюся нікуди їхати, скоріше за все в Чернігові зустріну Новий рік.

Вікторія ГАВРИК
Повністю читайте в газеті "Сіверщина" за 22 листопада. Передплата триває!



Теги:олімпійські чемпіони, олімпійська книга, Ольга Коробка


Читайте також



Коментарі (0)
avatar