реклама партнерів:
Головна › Новини › Спецакції

Олександр Соколов надрукував «Інтермеццо». Фотозвіт

«Я п'ю тебе, сонце, твій теплий зцілющий напій, п'ю, як
дитина молоко з матерніх грудей, так само теплих і дорогих. Навіть коли ти палиш
— охоче вливаю в себе вогняний напій й п'янію від нього.»

Михайло Коцюбинський «Інтермеццо»

У суботу, 19 вересня, до дня міста Чернігова відкрився культурно-мистецький центр «Інтермеццо» товариства «Просвіта» імені Т.Г. Шевченка.
Знаходиться Центр майже у центрі міста, за адресою вул. Шевченка 9, на розі вулиць Шевченка і Серьожнікова.
Урочисте право перерізати стрічку було надане міському голові Олександру Соколову. Але він погодився зробити це тільки спільно з головою чернігівської "Просвіти" Василем Чепурним.
Олександр Соколов:
- «Інтермеццо» - це культурний осередок, який завдяки "Просвіті" наповнений українським духом. І приклад того, як неприбуткова громадська організація працює не для власної користі, а для духовних потреб громади міста.
У свою чергу Василь Чепурний відзначив, що міська влада у питанні вікриття в Чернігові культурно-мистецького центру виявила принципову позицію і залишила приміщення книгарні "Добра книга" (на нього було багато бажаючих) за "Просвітою".
Василь Чепурний:
- Ми назвали цей центр на честь одного з відомих творів Михайла Коцюбинського «Intermezzo». Всі ми знаємо, що Михайло Коцюбинський творив і писав у Чернігові, але й він дуже любив мандрувати, тому однією зі складових нашого проекту є туристична складова.
Першими відвідувачами культурно-мистецького центру "Інтермеццо" стали міський голова Олександр Соколов, його заступник Оксана Тунік-Фриз, голова обласної організації НПУ Володимир Ступак, відомі чернігівські діячи культури і мистецтва.
Під час святкової презентації з платівки на старовинному патефоні лунав спів Івана Козловського, а Олександр Соколов разом з Василем Чепурним надрукували на друкарській машинці слово «Інтермеццо».
До речі, завітавши до культурно-мистецького центру ви завжди зможете придбати для себе цікаві витвори народного мистецтва, виконані кращими народними майстрами Чернігівщини, купити картини, різноманітні книжки, канцтовари, довідатися про кращі туристичні перлини нашого славетного краю та за чашечкою кави поринути у справжній світ мистецтва Чернігівщини.

Олександр ЯСЕНЧУК
За матеріалами сайтів «Високий Вал» та «Управління культури і туризму Чернігівської ОДА»


Олександр Соколов та Василь Чепурний перерізають стрічку

Прослуховування Івана Козловського. Ручку патефону "крутить" Олександр журналіст

Оксана Тунік-Фриз відвідала "Інтермеццо"

Тетяна Жогалко на ганку КМЦ "Інтермеццо"









Коментарі (0)
avatar