реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Олег Тягнибок про корупцію говорив у Прилуках

9 квітня 2014 року лідер Всеукраїнського об’єднання «Свобода», кандидат на пост Президента України Олег Тягнибок зустрівся з громадою міста Прилуки, що на Чернігівщині. На зустрічі також були присутні народні депутати-свободівці Руслан Марцінків, Андрій Міщенко, Леонтій Мартинюк та Юрій Михальчишин.

Під час зустрічі з прилучанами очільник «Свободи» представив свою передвиборчу програму та відповів на запитання залу. Містяни цікавилися нинішнім суспільно-політичним становищем держави, а також процесом очищення влади як запоруки розбудови міцної держави. Олег Тягнибок розповів про законопроєкт «Свободи» про люстрацію, який націоналісти зареєстрували в парламенті. Люди обурювалися тим, що сьогодні народні депутати вчергове проігнорували документ. Як зазначили прилучани, такі дії напряму показують, від яких депутатів і політичних партій українці мають позбавитися в першу чергу.

Спілкуючись із громадою Прилук, Олег Тягнибок також акцентував увагу на необхідності викорінення корупції, яка вже наскрізь просочилася в усі гілки влади й усі царини господарювання. Націоналіст переконаний, що цю проблему на державному рівні можна розв’язати шляхом ухвалення антикорупційного закону про контроль видатків чиновників та членів їхніх сімей, а також запровадження максимальних покарань за економічні злочини та корупцію.

«Сьогодні парламент провалив голосування за включення до порядку денного, серед иншого, законопроєкту про Антикорупційне б’юро.
Законодавчу ініціятиву про утворення відповідного органу Верховна Рада не може ухвалити вже кілька років. Політичної волі на це не було як у депутатів попереднього скликання, так немає і зараз.

На жаль, в українському політикумі побутує явище лобізму – великі корупціонери, хабарники покривають дрібних. Доки владу на всіх рівнях не буде люстровано, зокрема й на предмет корупційної складової, ця проблема буде знову й знову поставати», – заявив Голова ВО «Свобода».

Кандидат у президенти зазначив, що будь-яку проблему в державі не можна усунути без волі вищого керівництва та, відповідно, законотворення. «Не можна декларувати на словах підтримку чогось, а насправді не робити абсолютно нічого. Ми маємо діяти в правовому полі. А якщо воно відсутнє – його треба створити. Але сьогоднішній день вкотре показав, що з теперішнім складом парламенту каші не звариш. Саме тому одразу після президентських виборів ми вимагатимемо перевиборів до Верховної Ради», – підсумував Олег Тягнибок.

Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»



Теги:хабарники, Прилуки, свобода, Корупція, Тягнибок


Читайте також



Коментарі (0)
avatar