реклама партнерів:
Головна › Новини › Проблема

Олег Обушний запропонував замінити зірочки на хрести

Олег Обушний: "Замінити зірочки на хрести"

Саме така пропозиція пролунала з вуст заступника голови облради під час обговорення на Президії облради питання "Про Програму впровадження комплексу заходів щодо збереження та відновлення меморіальних пам'яток періоду Великої Вітчизняної війни в Чернігівській області на 2009-2010 роки". Він аргументував це тим, що "Радянська влада минула, а змін немає".

Мабуть це питання викликало б великий резонанс та спалах політичного протистояння, але на Президії були відсутні керівники фракції КПУ та Партії регіонів, а представник СПУ певно в цю хвилину "занурився у власні думки". Тому цю пропозицію продовжували обговорювати. Голова облради Наталія Романова запропонувала вивчити це питання з точки зору досвіду міжнародної практики, а заступник голови облдержадміністрації Наталія Білоус коротко зауважила: "Я знімаю з себе відповідальність з цього питання".
Пан Обушний продовжував наполягати на цьому, сказавши, що це його власна думка, а питання потрібно вирішувати і "не потрібно догоджати людям, а потрібно догоджати Богу".

Всього на Чернігівщині нараховується 1071 пам'ятник героям Великої Вітчизняної війни, з них 78 пам'ятників героям Радянського Союзу. Як доповіли представники ОДА всі пам'ятники сфотографовано та складено кошторис на їх реставрацію.
Цю програму вирішено фінансувати з бюджетів всіх рівнів з перевагою обласного бюджету. На це потрібно більше 3 млн. грн. Цікаво те, що після аналізу пропозицій з районів, які вимагали майже по півтора мільйони гривень, сума була скорочена до 450 тис. грн., тому що як завжди за рахунок вирішення цієї проблеми робилися спроби розв'язати і інші питання.

Джерело: Паперний Юрій, "Чернігівський монітор"






Коментарі (0)
avatar