реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Олег Купрієнко про недовіру уряду Яценюка

24 лютого дискусійному клубі "Експертна думка" відбулася прес-конференція "Сучасність української політики: міфи та реальність". Основним спікером виступив народний депутат України Олег Купрієнко.

Чи виходила Радикальна партія Олега Ляшка з коаліції? Чи повернеться до неї? Чи потрібні перевибори в країні, в котрій йде війна? Саме на такі питання нардеп намагався дати відповідь журналістам.

«Як ви знаєте, «Радикальна партія» була деякий час в коаліції у Верховній Раді. Ми сподівалися, що прем’єр та Президент зроблять все необхідне аби покращити становище в країні. Але цього не сталося. Коаліційна угода, яку я творив з депутатами з інших фракцій, суворо порушується. Тому ми і вийшли з коаліції, оскільки, вважаємо, що олігархи не повинні бути присутніми в політиці. А на тому тижні я разом з колегами висловив недовіру пану Яценюку та уряду і проголосували за його відставку. Але, на жаль, або на щастя голосів не вистачило. Деякі депутати кажуть, що треба переголосувати, оскільки, по їхнім спискам 226 голосів повинно бути. Я проти цього, тому, що ніколи не порушував українське законодавство. Як ви знаєте, по закону депутати можуть висловити недовіру уряду лише один раз за сесію. Якщо депутати провалили голосування, то винуваті самі, - заявив Олег Купрієнко.

Також він зазначив, що розпускати парламент Президент має право після місяця з дня ліквідації коаліції.

«Але це найгірший сценарій. Оскільки, якщо будуть всеукраїнські перевибори то це зіграє на руку сторонкам Кремля та особливо Опозиційному блоку. Тому «Радикальна Партія» радить Президенту краще розібратися з ЦВК, яке в свою б чергу призначило день голосування по 206 округу. Ви знаєте, що склад ЦВК сьогодні не є повноважним, вже півтора роки як. Президент мав подати подання і завести нових членів до ЦВК, але цього не робить. Очевидно, що ЦВК чекає його вказівки, - додав Олег Купрієнко.



Теги:Олег Купрієнко, експертна думка, РПЛ, недовіра уряду Яценюка


Читайте також



Коментарі (0)
avatar