реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Ох, і пахло свіжиною! Згоріли 116 свиней

4-го лютого у селищі Михайло-Коцюбинське виникла пожежа тваринницької будівлі, яка належить місцевому приватному орендному підприємству ім. Войкова.
Близько 15 години одна з працівниць побачила дим, що виходив з-під даху, відкрила двері приміщення і побачила, що в середині відбувається горіння. Жінка побігла викликати рятувальників. В цей час через приплив повітря вогонь почав швидко розповсюджуватися на дах і горище, де, до того ж, зберігались запаси сіна й соломи.

Повідомлення про пожежу до оперативно-координаційного центру УМНС в області надійшло о 15:43. За кілька хвилин на місце пригоди прибуло перше відділення пожежно-рятувального підрозділу з селища Михайло-Коцюбинське. Оцінивши обстановку, адже на цей час вогонь охопив вже майже половину тваринницької ферми, рятувальники викликали додаткові сили. До місця пригоди прибуло друге відділення з селища та ще три підрозділи з Чернігова. Відсутність поруч вододжерел лише ускладнювало роботу рятувальників, адже їм доводилось їздити за кілька кілометрів заправлятись водою.

В результаті пожежі загинуло 116 голів свиней, вогнем знищено покрівлю та перекриття по всій площі будівлі. В ході розслідування причин пожежі було з’ясовано, що для обігріву маленьких поросят використовувались нагрівальні прилади з відкритими лампами розжарювання. До того ж вони знаходились на небезпечні відстані від спалимих матеріалів. Однією з найбільш ймовірних причин виникнення пожежі є те, що лампа розжарювання лопнула, нагрівальний елемент випав і призвів до загоряння.

По факту пожежі проводиться розслідування, збитки встановлюються.

полковник служби цивільного захисту Юрій ФЕДОРОВ,
перший заступник начальника УМНС в Чернігівській області



Теги:пожежа, Чернігівський район, Михайло- Коцюбинське


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Досить тупий заголовок.((( Все ж Божі тварини заживо згоріли.
avatar