реклама партнерів:
Головна › Новини › Спецакції

100 книжок для сільської бібліотеки

Письменниця Міла Іванцова закликає своїх колег-письменників, а також усіх охочих читачів долучатися до руху «100 книжок для сільської бібліотеки». Про це вона написала у своєму блозі на порталі «Сумно?».

«100 книжок для сільської бібліотеки» — доброчинна акція, спрямована на те, щоби сучасна українська література стала доступною у віддалених від адміністративних центрів сільських місцевостях. Кожен, хто бажає долучитися до руху, може принести книжки й залишити їх у спеціальних кошиках у книгарнях-партнерах акції (однією з них є «Читайка» на Петрівці, також можна лишати книжки у книгарні на Пушкінській 8-А, вказавши, що ці книги – для акції «100 книжок…»).

За словами Міли Іванцової, ідея дарувати сучасні книги в сільські бібліотеки з’явилася після знайомства з авторкою роману «Грішниця» Оленою Печорною. Печорна живе в селі на Чернігівщині, і саме звідти було вирішено почати рух «100 книжок для сільської бібліотеки».

«Розумію, що мені закидатимуть – «Та хіба ж одне таке село в Україні?! Чому саме для нього ми маємо збирати?! Чим вони кращі?» — розмірковує Міла Іванцова у своєму блозі. — Але я пропоную започаткувати такий рух: «100 книжок для сільської бібліотеки!». І хай першою стане бібліотека села Михайло-Коцюбинського, а далі неодмінно виринуть інші, що потребують допомоги з міст, від авторів, видавців, від простих читачів, які, без сумніву, мають на полицях прочитані книжки, якими схочуть поділитися. І знайдуться «зв’язкові», котрі допоможуть у вирішенні цього питання».

Літакцент



Теги:Михайло- Коцюбинське, Чернігівський район, сільсьскі бібліотеки, Міла Іванцова


Читайте також



Коментарі (0)
avatar