реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Ого! 110 мільйонів на балансі не значиться

Майно ДП «Готель «Слов’янський» вартістю 110 мільйонів гривень на балансі підприємства… не значилося

З таким фактом зіткнулися ревізори Контрольно-ревізійного управління в Чернігівській області при ревізії фінансово-господарської діяльності Державного підприємства «Готель «Слов’янський» (м. Новгород-Сіверський) за 2007 — 2009 рр.

З’ясувалося, що вартість майна красеня-готелю і через 5 років з часу введення його в експлуатацію перебувала на балансі Управління капітального будівництва Чернігівської обласної державної адміністрації.

На ситуацію навіть не вплинуло розпорядження Чернігівської ОДА від 20.06.2008 № 223, за яким Управління капбудівництва зобов’язано було передати на баланс ДП «Готель «Слов’янський» майно на суму 109,7 млн грн.

У результаті підприємство є, проте майна на його балансі… немає. А це тягне за собою цілу низку проблем, пов’язаних з обліком фінансово-господарських операцій, результатів роботи тощо.

Приміром, ревізори встановили факт надання послуг за цінами нижчими від фактичної собівартості на суму 694 тис. грн. Без застування процедури закупівлі товарів, робіт і послуг за державні кошти (алкогольних напоїв, продуктів харчування, господарських товарів) готель провів витрат на 761 тис. грн. Під час проведення інвентаризації виявлено пошкоджених основних засобів та матеріальних цінностей на 666 тис. грн. Та жодної відповідальності за це майно працівники готелю не несуть. Адже на обліку підприємства воно ніколи не рахувалося!

Про результати ревізії КРУ поінформувало Чернігівську обласну державну адміністрацію та прокуратуру Чернігівської області.
Віктор Калгін,

заступник начальника КРУ в Чернігівській області




Теги:Готель, Новгород-Сіверський, Новгород-Северский, Слов'янський, Словянский


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Ось ми і дійшли до того,що Н-Сіверський-це справжня зона беззаконня.Місцеве керівництво тут ніколи не переймалось наслідками свого недолугого менеджменту управління, знаючи, що все буде достойно прикрито. Навіть за совітів за таке, після відповідної перевірки групу "достойників" направили б удалекі сибіри і, навряд чи повернули б !!! І не дуже б то приглядувались, що керує готелем дружина голови райдержадміністрації Вячеслава Кауфмана!!!А так, хоча і вельми вухо ріжуть ці сто мільйонів непоставлених на облік матеріальних цінностей, виявлених гострим оком ревізорів КРУ у Чернігівській області,та здається,що розвязки ситуації за сценарієм книжки- не дочекаємось!!! Адже про що йде мова, коли перевірка у придачу до всього ще й називає факт заниження послуг на 694 тис.грн? Або ж безтендерні закупівлі разом з пошкодженням майна(!?!)-всього на півтора мільйони.Ото розгулялась братва!!! Пять років жили у раю!Знали,що ніхто на їхню територію не ступить, та й відповідати нема перед ким!!! Хіба що перед Ним?У цім краю,поки вода їх не змиє в унітаз,день не наступить...
avatar