реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Офіс Президента вийшов на самого себе...

Національне антикорупційне бюро серед записів в кабінеті голови Окружного адміністративного суду Павела Вовка відкрило записи розмов з колишнім главою Офісу президента Андреєм Богданом та з неофіційним ' ' куратором ' ' судової системи під керівництвом Офіс президента Андрія Портнова про призначення голови Конституційного суду Олександра Тупіцького (або, скажімо, юридично, це дуже схожі голоси). Про це повідомили джерела цензуру. Ні, близько до НАБУ.

На записах, які є частиною кримінальної справи судомами ОАСК, голоси надзвичайно схожі на Вовку, Богдана та Портнова обговорюють призначення Тупицького президентом суду, а також завдання, які він повинен виконати після його призначення . Ці записи потрібно опублікувати, щоб суспільство оцінило їх напередодні доленосних рішень на КОП.

Олександр Тупіцький був обраний головою Конституційного суду у вересні 2019 року. Суддю КОП обрали у 2013 році, знову посеред заступника голови АП Портнова.

Через міжнародний резонанс, пов'язаний з діями Тупіцького та заявою секретаря РНБО Олексія Данилова, що дії КОП мають російський слід та зовнішній тиск, пропоную Президенту України та Верховній Раді вимагати негайного розслідування всіх НАБУ матеріали щодо процедури призначення Тупіцького голови КОП, та питання відповідальності за рекордні показники.

Можливо, що рішення Конституційного Суду могли спровокувати вплив низки високопоставлених чиновників та політиків.

Очевидно, не слухаючи цих записів Верховна Рада не зможе прийняти об ' єктивне рішення по справі.

А якщо слідство дізнається, що сам Офіс президента впливає на рішення Конституційного суду, криза підніме питання про відповідальність і перезавантаження не тільки КОП, а й ОП.

Юрій БУТУСОВ



Теги:Тупицький, Конституційний суд, команда ЗЕ, портнов, Юрій Бутусов


Читайте також



Коментарі (0)
avatar