реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Очищенням вулиць займеться Майдан

Рішенням обласного штабу національного спротиву створено робочу групу, яка має до наступної сесії міської ради подати пропозиції по перейменуванню вулиць Чернігова.

Перше засідання робочої групи пройшло у приміщенні штабу, головував координатор групи, вчений секретар Національного архітектурно- історичного заповідника "Чернігів стародавній" Сергій Черняков.

Виступаючі члени групи - директор історичного музею ім. В.Тарновського Сергій Лаєвський, колишній генеральний директор НАІЗ "Чернігів стародавній" Юрій Соболь, голова обласного товариства "Просвіта" ім.Т.Шевченка Василь Чепурний, громадський активіст Сергій Соломаха, студент- історик Віталій Бурмака, депутат міської ради Костянтин Іванов - зійшлися на тому, що нинішнє перейменування має базуватися на виконанні указів двох попередніх президентів про ліквідацію символіки тоталітаризму та на рішенні суду про визнання винуватцями Голодомору діячів комуністичної партії.

Робоча група одностайно висловилася за найменування центральної площі (де стояв пам'ятник Лєніну) належною назвою та за першочергове перейменування вулиць 50 років СРСР, ВЛКСМ, 18 партз'їзду тощо. Прийнято пропозицію про повернення вулиці Бєлінського її історичної назви - Єлицька. Розглядається пропозиція про вулицю, яку слід назвати імені Героїв Майдану, або імені Небесної Сотні.

Робоча група продовжує свою роботу. Для громадського обговорення перейменувань прийнято пропозицію щодо його проведення завтра, 27 лютого, в он-лайн режимі на сайті "Високий Вал"



Теги:Майдан, Просвіта, перейменування вулиць, Чернігівська міська рада, Високий Вал


Читайте також



Коментарі (2)
avatar
1
Долой преступную ХУНТУ!!!
avatar
2
На мою думку в цьому питанні повинна бути наступна стратегія:

1. Визначити перелік вулиць, які потребують приведення назв у відповідність до історичної справедливості, українського правопису та затвердити цей перлік на сесії міської ради.

2. Негайно перейменувати 5-10 найбільш одіозних назв в першу чергу на пропозиції, які вже  неоноразово вносилися до міськради громадкістю, зокрема Єлецька, Тролїцька, Вознесенська, Лазаря Барановича, Мазепи, Петлюри,  Чорновола, Героїв Крут, площа Свободи або Незалежності, та вже  обговорювалися в комісії по перейменуванню вулиць, але через політичну кон'юктуру були відкинути або спотворені, та  додати назви Героїв Майдану та Небесної Сотні.

3. Затвердити новий, компетентний склад комісії по перейменуванню вулиць, яка брозробила цілісну стратегічну концепцію щодо перейменування і розглянула б усі пропозиції від чернгівців та фахівців.

4. Винести запропоновану стратегічну концепцію і нові назви на громадське обговорення, провести "круглі столи" з цього питання, зокремау ЗМІ.

5. Не пізніше ніж до Дня незалежності 24 серпня 2014 року перейменувати визначені у п.1 вулиці рішенням сесії міської ради.
avatar