реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Очищення року: згорів намет московського патріархату

Сьогодні вночі у Чернігові сталася пожежа намету, відомого як «походний храм» УПЦ МП. Він був розташований під храмом св. вмч. Катерини на південному в’їзді до міста.
Намет, у якому прихожани УПЦ МП здійснювали «молитовне стояння», згорів вщент. Люди не постраждали. Майно, що знаходилося у наметі, в абсолютній більшості значно пошкоджено.

За словами жителів походного храму, що були присутні зранку на згарищі, було скоєно підпал. Намет загорівся зовні за півгодини до півночі у новорічну ніч - ніч на 1 січня 2011 року.

Представники УПЦ Московського патріархату звинувачують у підпалі прихожан УПЦ Київського патріархату.

На місці події працюють слідчо-оперативні групи обласного Управління МВС та міськвідділу міліції.

Як повідомляє відділ зв’язків з громадськістю УМВС України в Чернігівській області, за фактом пожежі призначено всі необхідні експертні дослідження. Триває перевірка, яка і має остаточно з’ясувати причину займання.

Як повідомляв «Високий Вал», раніше, 1 квітня 2008 року під час нічної пожежі на цьому ж місці згорів такий же намет блокувальників Катерининської церкви. Тоді представники УПЦ МП також звинувачували «розкольнків» з УПЦ КП.

Храм св. вмч. Катерини у 2006 році був переданий громаді УПЦ Київського патріархату. Прихожани УПЦ МП з того часу близько двох років блокували храм. Одночасно тривали судові процеси. 22 травня 2008 року Вищий адміністративний суд України ухвалив рішення про законність передачі храму святої Катерини релігійній громаді УПЦ Київського патріархату.

Сергій СТУК

Високий Вал




Теги:Катерининська церква, Київський патріархат, Чернігівська єпархія, українське православіє


Читайте також



Коментарі (6)
avatar
1
Памятник Сталіну у Запоріжжі, окупаційну палатку у Чернігові спалили хлопці. З новим роком! Слава Україні!
avatar
2
А я думаю (майже впевнений), що просто "жителі" палатки просто дуже бурно провожали старий рік, новий рік зустріли гарним багаттям. Адже всі нормальні люди святкували дома. Хто в таке свято буде в палатці - виникає логічна відповідь - бомжі. От вони й палять час від часу (в залежності від стану спяніння) свій тимчасовий притулок. Чи задумається влада над цим, чи знову дозволить таке неподобство!!!
avatar
3
А для попов что, государственные законы не авторитет? А два года исполнительная власть сопли жевала - это что за власть , которая и себе и вашим. В народе такую власть называют проституткой,...правда великий Ленин смягчил это выражение,добавив слово политическая. Считайте ,что судебные приставы справились со своим заданием.
avatar
4
знову п`яний московський піп курив у ліжку...
avatar
5
Тільки що побув під храмом -- послухав "брєдні" на свою адресу від отця Алєксандра Лєдового і його прихожан, які далекими від милосердя словами бажали мені ... ну, всяких гараздів smile І тому моя версія -- спалили самі. Треба ж якось і перед Москвою за грошики відчитаться, і красиво вийти з ситуації, коли є рішення остаточне суду, а їх президент виявився не таким дурним, як вони надіялися, і не став цих бомжів переселяти в храм Київського патріархату. Отже, рік починається гарно хай всі знають, що з українцями не можна поводитися як з урками. До речі, о. Лєдовой погрожував мені ... російським спецназом. О, божий служитель, прости, Господи!
avatar
6
міліціонери грілись перед пожежею у палатці і бачили п"яненького "істопніка" -- його рук і робота. Спалили самі себе, щоб піару набраться. Москалі -- шо з них взять!
avatar