реклама партнерів:
Головна › Новини › Спецакції

Очищення міліції має початися зі Щорса?

З 1-го вересня в Україні — очищення міліції. Так визначив міністр внутрішніх справ Юрій Луценко. Мета заходів — посилення виконавчої дисципліни та поведінки працівників органів внутрішніх справ. Про це повідомив департамент зв"язків з грмадськістю МВС.

- Окрім зовнішньої боротьби, яку ми ведемо зі злочинністю, ми не звертаємо уваги на наші внутрішні проблеми, - наголошує міністр. — З 163 посадовців МВС України, які визнані судом корумпованими, лише 60 звільнені, а десятки з них взагалі не притягнуті до кримінальної відповідальності.

Юрій Луценко вимагає на зростанні персональної відповідальності працівників кадрових апаратів за такий стан справ. «Так, у нас немає рентгена на те, з чим молоді хлопці ідуть до нас на службу, - сказав міністр, - але кадровий апарат повинен працювати краще». Як доказ недостатньої роботи з відбору кадрів на службу в органи внутрішніх справ Юрій Луценко навів негативні приклади, що мали місце в різних регіонах України і додав: «Безкарність породжує повторення таких порушень… Ми повинні захищати людей, а не порушувати закон.

"Сіверщина" неодноразово інформувала читачів про численні факти порушень прав людини щорськими правоохоронцями. За результатами однієї з публікацій один офіцер міліції звільнений з органів внутрішніх справ. Здавалося б, атмосфера і ситуація в Щорському райвідділі повинна була б змінитися кардинально на краще. Але, як свідчать факти, істотних змін не відбулося («Металева труба — знаряддя допиту», «Сіверщина» від 13 серпня 2009 року). Тож чекаємо конкретних доказів заяви міністра.

Сергій КОРДИК






Коментарі (1)
avatar
1
Чекати від злочинця, визнання своєї злочинності, марна справа!
avatar