реклама партнерів:
Головна › Новини › Проблема

Очеретянка проти російської газової монополії

Так голова Чернігівської обласної державної адміністрації Володимир Хоменко зреагував на питання "Сіверщини" про потребу зупинення газової монополії, яка вже доходить до хуторів і маленьких сіл та саджає всю Україну на російську голку залежності. Прес-конференція відбулася по закінченню колегії обласної державної адміністрації.

Володимир Хоменко посміявся, коли почув у питанні припущення про його таємну прихильність енергозбереженню замість газового захоплення. І відповів серйозно: "У нас діє обласна програма по енергозбереженню. Ми впевнені, що 740 тисяч гектарів лісів Чернігівщини відходами з них та поклади торфу і рослинна сировина (лоза, кукурудза) дають можливість ефективно і дешево обігрівати наші помешкання. Тим паче при розвитку сьогоднішніх технічних пристроїв. Але маємо дати людям право вибору: газ чи місцева сировина".

Нещодавно Тупичівській школі Городнянського району було подаровано котли для опалення твердим паливом. Що, на думку організаторів заходу, дасть можливість зберегти частину боліт -- невід'ємного природного середовища Полісся. "Зникає маленька пташка очеретянка через осушування боліт" -- нарікають в Українському товаристві охорони птахів. А відомо ж бо: зникнення навіть маленької бабки може викликати глобальні природні катаклізми...

Проте відомо й те, що на російській газові трубі жирують сотні чи й тисячі ділків, які знову й знову, з участю депутатів у ток-шоу "галубой аганьок" (запалення факела) підсаджують наших селян на газову голку.

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:Екологія, Чернігівська ОДА, газифікація, очеретянка, енергозбереження


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
"16 травня в рамках робочої поїздки до Ніжинського району голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко взяв участь в урочистому відкритті газопроводів у селах Шняківка та Терешківка.", з повідомлення прес-служби ОДА.
avatar