реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Обидві революції починалися на Михайла...

Обидві Революції почалися на той самий День Архангела Михаїла, який ми святкуємо сьогодні, переможця у боротьбі зі світовим злом, який вже тисячу років вважається заступником Києва. Навіть для матеріалістів, і, може, для них у першу чергу, що трапляється раз - випадковість, а що двічі - закономірність.

Майдан провів дуже чітку лінію між білим і чорним, розумінням людини як створіння з Божою іскрою, і некрозом моралі. Суперзавдання - тримати цю лінію якомога сильніше, не давати змішувати біле з чорним у брудну сірість.
Здобуток Майдану колосальної ваги - суспільна солідарність, яка виникла з Майданом.

Це вигідно виділило нас з інших, давно атомізованих народів, довго давало Україні перевагу над "русскім міром", де людина людині зрадливий раб. Головне - не згубити цю людську солідарність за дрібницями, втомою і роздратуванням.

Коли хтось спитає, "Що це таке, оця Гідність?", відповість Святе Письмо: "Ви дорого куплені, тож не ставайте рабами людей!" (1 до Коринтян 7:23)

І ще з Тараса Шевченка: "Бог створив вас не на те, щоб ви неправді поклонились!"

В Одкровенні святого апостола Іоанна Богослова написано: «І сталася на небі війна: Михаїл і Ангели його воювали проти дракона, і дракон і ангели його воювали проти них, але не встояли, і не знайшлося їм місця на небі. І скинений був великий дракон, древній змій, званий дияволом і сатаною, що зводить усесвіт, скинутий на землю, і ангели його скинуті з ним».

Олександр ПАЛІЙ



Теги:революція Гідності, архангел Михаїл, Олександр Палій, Майдан


Читайте також



Коментарі (0)
avatar