реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

"Новосілля" московського архієпископа при потуранні чернігівських владців

Таки він хоче будуватися. Так, в охоронній зоні Національного заповідника "Чернігів стародавній". Так, на могилах монахів. Так, на Новоантонієвих печерах - недосліджених і загадкових. Так, іменно громадянин Полікоп, що в ієрархії московської церкви носить титул архієпископа чернігівського і новгород- сіверського.

І саме так - будівництво незаконне. Не тільки через вищеозначені причини, але й через те, що не укладено охоронний договір, якого вимагає закон. Але ця церква звикла жити поза законом. Як світським, так і церковним - канони православної церкви забороняють ченцю, яким за статусом має бути громадянин Полікоп, мати таке майно, як ось готель, що він має намір тут звести. Та що московській церкві до канонів - вона, як і вся московська імперія, проголосила себе єдину канонічною і непогрішимою...

Зауважте - готель владика Амвросій хоче будувати на своє світське ім'я. Тобто це буде не церковна споруда, хоча звести її хочуть, звісно, за гроші прихожан. А тоді, коли владика, уже далеко не молодий, відійде від церковних справ, виконавши всі приписи ГРУ РФ, стане біля мурів Троїцького монастиря власником приватного готелю. На життя численним синам та онукам вистачить. До речі, і сини - громадяни Російської Федерації, стануть згодом власниками приватного готелю, посадженого як чиряк біля православної святині. До речі, у нас із Росією війна чи ні?

...Так ось щойно на місці скандального будівництва, де були зрізані дерева при потуранні екологічної інспекції Леоніда Бурковського та за письмовим дозволом дільниці Артема Стаха, встановлено вагончик. Певно, для будівельників.

А що ж влада? А нічого - мовчить собі. Що міська, яка й дала дозвіл на виділення майже 10 соток землі (то для учасників АТО землі в Чернігові нема, а для московських попів - є). Що обласна, яка в особі заступниці начальника департаменту культури, туризму, національностей та релігії, коли його очолював Сергій Мойсієнко, фактично теж узгодила будівництво. Без врахування позиції Національного архітектурно- історичного заповідника "Чернігів стародавній". Щоправда, було прописано необхідність укладення охоронного договору і заборона будуватися з порушенням покрову грунту...

Мовчить і обласна державна адміністрація - може, Березенко дав згоду на таке будівництво ціною передвиборчих мансів?

Мовчить і обласна прокуратура, куди звернулися обурені жителі навколишніх будинків, хоча в першу чергу мали б бити у дзвони тривоги офіційні інституції.

Мовчать і громадські активісти, численні патріотичні утворення - агов, Ігор Андрійченко, Володимир Поліщук, Олександр Ясенчук, Олексій Корж, обидві "Самооборони" з "Правим сектором" та "Свободою" вкупі? Ви далебі поснули чи боїтеся московську церкву чіпати - хай і далі кадить українські душі брехнею імперської пропаганди?

Василь ЧЕПУРНИЙ,
голова обласного товариства "Просвіта" імені Т.Шевченка



Теги:Чернігівська єпархія, Чернігівська ОДА, скандальне будівництво, Чернігівська міська рада


Читайте також



Коментарі (0)
avatar