реклама партнерів:
Головна › Новини › Споживач

Новий податок з 1 січня

Кабмін планував ввести податок на нерухомість з 1 липня 2012 року. Він повинен був скласти не менше 1% від мінімальної заробітної плати, тобто не менше 12 гривень за один квадратний метр.

Кабінет Міністрів не планує продовжувати мораторій, що забороняє податок на нерухомість. Замість мораторію з 1 січня 2013 року буде введено податок на нерухомість.

«Ми зараз запросили до дискусії все суспільство - бізнес, науковців, інвесторів, аудиторів, консультантів та розіслали можливе підвищення/зниження різних видів податків для того, щоб стимулювати економіку для виходу з тіні», - сказав міністр фінансів України Юрій Колобов.

Також міністр зазначив, що найближчими днями деякі податки можуть бути знижені. «Не можна тільки обкладати, щось будемо знижувати. Цей процес буде збалансований. Наша ціль, щоб реальний сигмент розвивався», - зазначив він.

Вводити у дію цей податок згідно Податкового кодексу України будуть міські ради.

Податок не повинні платити власники квартир площею менше 120 кв м та будинків площею до 250 кв м.

Максим БАГРІНЦЕВ,
депутат Ніжинської міської ради



Теги:нерухомість, податок на багатство, новий податок


Читайте також



Коментарі (3)
avatar
1
А якщо квартирою площею 230 кв.м, чи будинком площею 490 кв.м володіють спільно дружина та чоловік, вони будуть платити податок на нерухомість?
avatar
2
Якщо квартирою площею 230 кв.м, чи будинком площею 490 кв.м володіють спільно дружина та чоловік, вони в обов'язковому порядку будуть платити податок на нерухомість!
avatar
3
Але зобов'язані плитити будуть ті, на кого юридично зареєстраванна нерухомість, яка підпадає під сплату податку!
avatar