реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Новий московський намет уже стоїть!

Не встигли комунальні служби прибрати рештки від спаленого у новорічну ніч намета московської церкви під Катерининською церквою, як сьогодні уже виставлено новий.

Його знову обізвуть "походной церковью", хоча ні в якому поході її "насельники" не перебувають. Та й у сусідньому Спаському соборі достатньо місця для молитви. Зрештою, є рішення Вищого адміністративного суду України про незаконність намету біля Катерининської церкви.

Але рішення суду ніхто виконувати не збирається -- ні міліція, ні виконавча служба, ні міська чи обласна влади, ні, природньо, сама УПЦ Московського патріахату, якій, схоже, глибоко начхати і на закони, і на суди, бо вони українські. Головне -- виконать команду з Москви. А в цьому вони "горазды". Особливо, якщо ще й грошенят газпромівських підкинуть...

Установкою нового намету займалися молоді хлопці з явно нецерковною виправкою. Певно, у новий намет сьогодні ж занесуть великі ікони та підсвічники, які начебто "були спалені". Насмішка над українською владою триває...

Фото Валерія Сенчука
Детальніше про ситуацію навколо намету під Катерининським храмом читайте в наступному числі "Сіверщини". Там, зокрема, буде висвітлено позицію архієпископа Амвросія, вміщено розповідь про затримання журналіста "Сіверщини", про скоропостижну реакцію Москви.







Теги:похідна церква, Катерининська церква, московський патріархат, українське православіє


Читайте також



Коментарі (14)
avatar
1
Да, пусть Амвросий со своим Александром Ледовым продолжают и дальше позорить московский патриархат. Никто ведь за этот "намэт" и слова хорошего не скажет... А намаханых из Халявина повыпускали -- вот их и прикормили возе Екатерининки.
avatar
2
О! Не храм, а прям Птица-Феникс у нас завелась! А?
avatar
3
Світ дуріє... Головне -- зберегти в ньому себе і свою душу. І не піддаватися на провокації попів!
avatar
4
Абсолютно погоджуюся з текстом статті....Сьогодні проходила повз цей намет і, чесно кажучи, думала чи йти, як завжди, чи краще обійти, оскільки страшно йти було повз тих "прихожан"...сумно....
avatar
5
Намет УПЦ МП символ Чернігова! Це обіцяє фінансові прибутки
Доки ми тут обговорюємо, вже біля Катерининської церкви встановлено новий намет, який відродився акі каноніческі православная птіца-Фенікс.
Тож пропоную всім релігійним громадам Чернігова встановити намети з котлами, спальними місцями. Ставте намети всі – старообрядці, катакомбними, греко і римо – католики, протестанти, п’ятидесятники, євангелісти, мусульмани, іудеї. свідки Єгови, інглінги. Всім вистачить місця.
Також звертаємося до всіх священиків, хто немає своїх приходів (парафій). Швиденько оформлюйте заявку до Міністерства з Надзвичайних Ситуацій, вам відразу ж виділять місце, нададуть намет, міська електрокомпанія надасть генератор або під єднає до мережі. Шановні навіщо підпалювати, місце вистачить всім!!!???
Уявіть як розквітне туристичний потенціал Чернігова!!! Чернігів має шанси перетворитися на другий (наметовий) Ієрусалим, де кожна конфесія матиме свій намет, свою паству. Від храму св. Катерини по алеї до пам’ятника Леніну.
Тай для туристів з’явиться новий вид відпочинку, екстремально-клерикального туризму, тур буде називатися «Спробуй переночуй з паствою»! Адже де ще можна переночувати в наметі, постояти на службі «з димком», похлєбати з котла. Щоправда інколи бувають возгоранія. Але котли вони й на те котли.
Тож потрібно буде територію розбити на квадрати для кращого контролю за пожежною безпекою, і щоб завжди стояла автомашина з брандспойтом. Звичайно ж із розвитком туристичного буму дещо обгорілий релігійний намет стане символом Чернігова, подібно до того клубка, що його нещодавно визначили офіційно.
І найголовніше біля наметів потрібно поставити податкову будку, для кращого контролю за надходженням фінансів від клерикалів. Бо намагатимуться ж обдурити місцевий бюджет!!!
avatar
6
не палив, але вдячні ми всі за добре діло. Шкодуємо, що не взяли участі. Коли наступний раз буде весело?
avatar
7
Ідея з екскурсіями -- супер! Я вже готовий сформувати першу групу туристів-екстремалів! Мої хлопці біля вулканів у горах лазили, то їх кадилами не злякаєш! До кого звертатись? Виручку -- пополам! Пожертви -- нам! Помолимось, браття за добру справу!
avatar
8
Пропоную архітектурний план містечка, з розбивкою на сектори. Дохристияни-волхви, канонічні-неканонічні, без приходні-катакомбні, протестанти, новітні течії.
Зроблю професійну архітектурну прив’язку.
Хай живе новий Єрусалим!!!
avatar
9
так надоело созерцать этих туристов, где ж их чистота помыслов, миролюбие, елементарное уважение......
avatar
10
В Амвросія діти -- на Москві. В патріарших майстернях у Софріно. Доходне діло. сам Амвросій будує маєток на Лісковиці. Тож як він не виконає указівок Москви? Треба, то й на чолі з колоною під з наталкою Вітренко -- і то нічого, що не розбереш чи він під хоругвами йде чи під красним знамєнєм...
avatar