реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Нові тарифи, зарплати та пенсії з 1 квітня

Відомо, що до кінця опалювального сезону, а це до середини квітня, для українців тарифи на більшість комунальних послуг залишатимуться без змін. Йдеться про ціни на газ, гарячу воду та опалення.

Ті споживачі, які користуються послугами "Нафтогазу", й надалі платитимуть за газ 7,96 гривні за кубометр. А для решти ціна коливатиметься на рівні від 7,70 до 9,90 гривені за кубометр.

З 1 квітня в Україні діятимуть нові розміри штрафів за використання незадекларованої праці, повідомляють в Державній службі з питань праці. Відтак штрафи залежатимуть від розміру мінімальної заробітної плати.

З 1 квітня мінімальна заробітна плата в Україні зросте знову – з 7 100 гривень до 8 000 гривень.Зі зростом мінімальної зарплати в Україні підвищилася ще й середня зарплата. У березні середній показник становив у проміжку від 18,6 тисячі гривень до 19,6 тисячі гривень.

Пенсія у 2024 році зросте з 1 квітня. Це підвищення відбудеться для тих, хто старше 65 років і тих, хто має повний стаж. Крім того, відбудеться ще автоматичний перерахунок пенсій для пенсіонерів, що працюють.

Розмір повного стажу для пенсії у 2024 році складає вже 35 років для чоловіків, а 30 років – для жінок



Теги:мінімальна зарплата, пенсії, тарифи


Читайте також



Коментарі (0)
avatar