реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Новгород- сіверський голова порушує закон

Замість демонтажу пам'ятника Лєніну у Новгороді- Сіверському міська влада проводить ...громадське опитування. Закон не обговорюється - його треба виконувати. Опитування треба було проводити рік тому...

На виконання закону було визначено термін - міський голова Олег Бондаренко мав виконати пряму норму закону про демонтаж пам'ятника Лєніну до 21 лютого. Цього зроблено не було. Відтак його діяльність має розглядатися як пропаганда комуністичного тоталітарного режиму і відповідно до закону "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки" підлягає кримінальному переслідуванню.

Міська рада Новгорода- Сіверського перейменувала більшу частину вулиць, які підпадають під дію закону. Так замість Воровського стала вулиця Михайла Грушевського, замість Щорса - Успенська, замість Горького - Ладійна. Добре, що є і вулиця Михайла Чалого - біографа Шевченка. І шкода, що нема Михайла Максимовича - першого ректора київського університету, адже він рідний для міста над Десною. А вулиця Лєніна віднині стає вулицею князя Ігоря.

В той же час ряд перейменувань викликають здивування - так вулицю Фрунзе перейменували у вулицю Анатолія Комоси. Хто він такий? Герой Радянського Союзу, який загинув під час нападу на інкасатора - за свідченнями краєзнавців, бандитом був...

А вулиці імені Боженка та Черняка взагалі відмовились новгород- сіверські депутати перейменовувати, хоча ці сепаратисти, що за вказівкою московських комуністів воювали з українською державою, є у списку Українського інституту національної пам'яті. Списку, який окреслює основне коло персоналій комуністичного режиму.

Василь ЧЕПУРНИЙ,
радник голови обласної державної адміністрації з питань декомунізації



Теги:Новгород- Сіверський, декомунізація, перейменування


Читайте також



Коментарі (0)
avatar