реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Нова партія "джевелінів"

Добра новина! США надали Україні оборонне обладнання та боєприпаси на понад 60 мільйонів доларів, серед яких чергова партія суперефективних протитанкових ракет Javelin.

Пригадую, як ще у 2014-му, будучи Секретарем РНБО і потім – і як віце-спікер і як Голова Верховної Ради – на всіх майданчиках і у всіх можливих форматах: в Конгресі США та Пентагоні, в штаб-квартирі НАТО у Брюсселі, в розмовах з Послом США та на зустрічах з високоповажними делегаціями добивався, щоби Україна отримала ці найкращі у світі переносні протитанкові ракетні комплекси. І також пам‘ятаю, як багато хто, мало не глузуючи, безапеляційно стверджував, що це абсолютно нереально. Але те, що вважалося неможливим – ми зробили. 30 квітня 2018 року в Україні вже були перші Javelin-и.

Нагадаю: комплекси Javelin – головна протитанкова зброя американської армії. Ракета Javelin є самокерованою і гарантовано влучає у ціль, що дозволяє бійцеві стріляти і швидко рухатися.

Так, звичайно ж, Javelin-и – зброя оборонна, але я впевнений, що у відповідний час вони виконають свою визвольну функцію.
Ми уміємо неможливе робити можливим.

Андрій ПАРУБІЙ



Теги:Україна - США, російсько - українська війна, Андрій Парубій, джевеліни


Читайте також



Коментарі (0)
avatar