реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

Ніжинський скарб: росіяни готові передати Україні

Один з російських аукціонних будинків, що виставив на продаж два срібняки князя Володимира і кілька гривень епохи Київської Русі, готовий подарувати їх Україні, якщо буде звернення від глави уряду нашої країни.

«Ми дуже поважаємо український народ, з яким нас поєднують і нинішні добросусідські відносини, і наша спільна велика історія, яка виражається і в деталях, в тому числі, в цих монетах, - йдеться в заяві аукціонного дому. - Тому ми готові розглянути питання про достроковий викуп і повернення цієї колекції на Україну. Більш того, якщо нам надійде офіційний лист від Уряду України, то ми готові піти на такий крок, як піднести ці монети в дар Україні і українському народові ».

Раніше журнал «Музеї України» закликав Віктора Януковича або патріотичні політичні сили «9 лютого (день аукціону ) тихенько приїхати в Москву і викупити колекцію, необхідно всього 1,5 млн рублів, це вартість якогось джипа. Дипломатичними каналами переправити в Київ і урочисто передати якомусь державному музею з умовою публічного доступу ».

За повідомленням сайту журналу "Музеї України"

Детальніше про Ніжинський скарб тут: siver.com.ua/news/nizhinskij_skarb_prodajut_u_moskvi/2013-01-17-11616



Теги:монети Київської Русі, Музеї України, Ніжинський скарб, Україна - Росія


Читайте також



Коментарі (0)
avatar