реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Ніжинська громадська рада говорила про майно та виховання

23 квітня відбулося засідання Громадської ради при Ніжинській райдержадміністрації, повідомив сайт Асоціація "Об'єднання підприємств Ніжинщини".

Члени громадської ради проявили низьку явку – з 19-ти було тільки 9 членів, тому відповідно до п. 15 Регламенту громадської ради засідання не є правомочним. Тому обмежилися обговоренням питань порядку денного.

На засідання запрошувалися: начальник юридичного відділу Ніжинської районної ради Олена Володимирівна Прищепа, головний спеціаліст відділу освіти Людмила Миколаївна Івашко, завідувач сектором інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Ніна Миколаївна Дерека.

Олена Прищепа довела інформацію про використання комунального майна у Ніжинському районі. Вона повідомила, що кожного року складаються списки комунального майна. Частина комунальних приміщень, що не використовуються органами влади, здається в оренду. Від здачі в оренду комунального майна Ніжинська рада за місяць отримує 12500,00 грн.

Членів громадської ради цікавило питання щодо умов та цінової політики здачі комунального майна в оренду, хто отримує пільги та чи відкритий доступ до цієї інформації, щоб мати можливість перевірити наявність зловживань у цій сфері.

Член громадської ради Микола Шкурко як підприємець і орендодавець заявив, що у Ніжинській РДА занадто низька ставка оренди комунального майна (з виступу Л. Івашко 10 грн. за кв. м), а тому адміністрація щомісяця недоотримує десятки тисяч гривень.

Потім виступила Людмила Івашко про військово-патріотичне виховання юнаків. Повідомила, що 30 квітня на базі Лосинівської загальноосвітньої школи спільно з Ніжинсько-Куликівським військоматом серед учнів 10-11 класів буде проведена військово-патріотична гра «Сокіл» («Джура»).

Член громадської ради Володимир Ювко, представник ГО Ніжинського козацького товариства «Ніжинський козацький полк «Українського козацтва», навів критику щодо війського-патріотичного виховання молоді, зокрема, що відділ освіти не організовує навчання з використанням навчальної зброї (макетів), як це було раніше. Також члени громадської ради зауважили, що військово-партіотичні навчання можна було б проводити на базі Ніжинського товариства сприяння обороні України, але воно самоусунулося від своєї головної функції – сприяти обороні України.

Далі Ніна Дерека довела інформацію про план заходів до Дня пам’яті та примирення і Дня Перемоги. Інформація про заходи є на сайті Ніжинської райдержадміністрації. Микола Шкурко зауважив, що нині переломний момент, адже цього року Україна вперше відзначатиме ці дні за своїм сценарієм, а не за російським, як це було раніше. До цього потрібно ретельно підготуватися, зокрема використати твори воєнної тематики «Залізний куркуль», «Шлях невідомого», «Дім над кручею» нашого земляка Ігоря Качуровського, зібрати спогади очевидців окупації, згадати добрим словом людей, які не дали населення на поталу окупантам, та запропонував ще раз розглянути це питання на наступному засіданні.



Теги:день пам'яті. Микола Шкурко, Ніжин, козацький полк, Громадська рада


Читайте також



Коментарі (4)
avatar
1
Олена Прищепа начальник юридичного відділу Ніжинської районної ради
avatar
2
Кошти від здачі комунального майна отримує районна рада, а не РДА
avatar
0
3
Дякуємо за уточнення, врахували на сайті Асоціація "Об'єднання підприємств Ніжинщини".
Порівняте цю інформацію з офіційною на neadm.cg.gov.ua
Ніжинська РДА подає недостовірну інформацію!
avatar
4
Дякую, поправили
avatar