реклама партнерів:
Головна › Новини › Місто

Ніжин збільшився на 725 гектарів

На сесії Ніжинської міської ради було прийнято рішення про розширення адміністративних меж громади м.Ніжина. Після довгої та кропіткої роботи відповідних служб та відділів вдалося досягти згоди і добитись того, що сільські ради Ніжинського району, а саме Вертіївська, Григоро-Іванівська та Кунашівська на своїх сесіях прийняли рішення про передачу частини своїх земель у власність адміністративно-територіальної одиниці міста Ніжина.

Таким чином, територія міста розширилась на загальну площу 725,125 гектарів. Після даної сесії опозиційні до міського голови депутати заявили, що встановлення чітких меж міста дасть можливість та сприятиме у тому, що після цього розпочнеться підготовча робота над прийняттям статуту ніжинської громади, на основі якого буде розроблятися генеральний план міста.

В подальшому робота в такому напрямку з прийняттям Статуту міста врегулює та збалансує діяльність органів місцевого самоврядування міської громади. Прийняття генерального плану міста дасть можливість забезпечити протидію хаотичній забудові та незаконному самозахопленню земель, яке має місце на сьогоднішній день на території міської громади.

Максим БАГРІНЦЕВ, депутат міської ради



Теги:міська рада, Ніжин


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Такий екстенсивний розвиток містить потенційні проблеми. Тим часом історична та приватна житлова забудова деградує. Очевидно, що це привабливо для тих, хто має відношення до розподілу ділянок. Досвід столиці свідчить, що прийняття генплану автоматично не знімає проблем. Треба ще план економічного і соціального розвитку. Спочатку, а потім буде видно, чи треба збільшувати територію міста. Але і так промпідприємства знищено, територія "гуляє", то для чого ще земля? Виводяться ж с/г угіддя!
avatar