реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Німецький фонд допоможе українцям господарювати

В області стартував освітній проект щодо розвитку територіальних громад

Підписання Протоколу намірів щодо реалізації освітнього проекту за міжнародної участі «Сприяння формуванню громадянського суспільства у сільських і селищних громадах Чернігівської області» відбулося в Чернігові 1 грудня поточного року. В ньому взяли участь в.о. голови облдержадміністрації Сергій Журман, голова обласної ради Микола Звєрєв, керівник представництва фонду Ганса Зайделя (Федеративна республіка Німеччина) в Україні Сергій Загорний.

На початку заходу його організатори та учасники (голови міст та селищ області) підбили підсумки реалізації попереднього проекту «Сталий розвиток малих міст Чернігівської області», що тривав впродовж 2013 – 2014 рр.

Голова самоврядування області Микола Звєрєв наголосив, що зазначений проект став логічним продовженням довготривалих контактів Чернігівської області та фонду Ганса Зайделя. Міські та селищні голови області отримували інформацію про форми управління, що притаманні розвинутим країнам, мали змогу порівняти їх з власною практикою. У результаті вони розробили інвестиційні візитки своїх міст та селищ, запропонували низку проектів щодо розвитку територіальних громад».

В.о. голови облдержадміністрації Сергій Журман у своєму виступі звернув увагу на значення проекту з огляду на специфіку Чернігівської області та висловив надію, що цей проект та інші подібні заходи дадуть поштовх економічному розвитку громад.

Голова Представництва Фонду Сергій Загорний окреслив подальші напрямки роботи Фонду в Чернігівській області та інших регіонах України, подякував учасникам за участь у проекті та ще раз підкреслив цінність таких заходів щодо налагодження співпраці та отримання корисного досвіду.

Започаткований проект «Сприяння формуванню громадянського суспільства у сільських і селищних громадах Чернігівської області» має на меті допомогти головам територіальних громад реалізувати ініціативи місцевих спільнот, спрямовані на їхній соціально-економічний та культурний розвиток. Такий підхід спирається на розуміння того, що обов`язковою умовою забезпечення сталого розвитку територіальної громади є підтримка його мешканцями інноваційних ініціатив та їхня особиста співучасть в реалізації поставлених ними же завдань.

Реалізовуватиметься він у 2015 році за сприяння згаданого фонду. Проект призначений для молодих селищних та сільських голів Чернігівщини, відібраних за результатами анкетування.

Заняття проводитиме бургомістр зі стажем роботи шістнадцять років, доктор наук, а нині референт Фонду Ганса Зайделя Юрген Вальсхьофер та українські фахівці. Методологія проекту ґрунтуватиметься на передачі практиком-управлінцем із Баварії практикам-управлінцям із Чернігівщини власного досвіду з стимулювання та реалізації мешканцями територіальних громад місцевих ініціатив та формування на базовому рівні засад громадянського суспільства

Заплановано здійснити низку тематично пов`язаних між собою заходів: чотири семінари, шість візитів-консультацій безпосередньо до територіальних громад області, два освітньо-інформаційні візити.

Це другий спільний середньостроковий проект, що реалізовуватиметься на теренах Чернігівщини за співпраці Фонду та місцевої влади.



Теги:самоврядування, фонд Ганса Зайделя, Чернігівська ОДА, Чернігівська обласна рада


Читайте також



Коментарі (0)
avatar