реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Німці теж кажуть:" Понаїхали тут!"

Спроби збудувати багатокультурне суспільство в Німеччині "повністю провалилися", каже канцлер Ангела Меркель -- повідомляє ВВСUkrainian

Вона сказала, що так звана концепція "мульти-культи" - коли люди з різних культур щасливо живуть обабіч одне одного - не спрацювала, і іммігрантам потрібно більше намагатися інтегруватися, в тому числі вчити німецьку мову.

Ці її заяви пролунали на тлі зростання антиімміграційних настроїв у Німеччині, яка нещодавно відзначила річницю об'єднання Сходу і Заходу.
Проведене нещодавно опитування твердить, що понад 30% людей вважає, що країну "заполонили іноземці".

Дослідження аналітичної Фундації Фрідріха Еберта показує також, що приблизно така ж кількість опитаних вважає, що близько 16 мільйонів іммігрантів чи людей іноземного походження в Німеччині прибули туди заради соціального захисту й виплат.

Пані Меркель сказала зібранню молодих членів її партії Християнсько-Демократичний Союз (ХДС) у суботу, що "на початку 60-х років наша країна закликала іноземних робітників приїхати до Німеччини, і тепер вони живуть у нашій країні. Ми себе трохи надурювали, ми казали, що вони не залишаться, що колись вони поїдуть, але в реальності це не так".

Ангела Меркель підкреслила, що не виступає проти іммігрантів. Вона підкреслила, що Німеччина потребує мігрантів, і нагадала нещодавні заяви президента Німечини Крістіана Вулфа, який сказав, що іслам є "частиною Німеччини", як християнство і юдаїзм.

Пані Меркель сказала: "Ми не можемо бути країною, яка демонструє світу, що тих, хто не говорить німецькою одразу або хто не виріс у німецькомовному середовищі, тут не вітають".

Останні місяці в Німеччині посилилися дебати про мультикультурність. Кореспонденти кажуть, що пані Меркель зазнає тиску з боку своєї партії та союзників з тим, щоб вона зайняла більш жорстку позицію і закликала іммігрантів докладати більше зусиль для інтеграції в німецьке суспільство.

Раніше цього місяця канцлер Меркель провела переговори з турецьким прем'єр-міністром Реджепом Тайїпом Ердоганом, під час яких обоє лідерів пообіцяли докласти зусиль для того, щоб турецька громада, в Німеччині, яка, за приблизними підрахунками, нараховує 2,5 мільйони, могла більш ефективно інтегруватися в німецьке суспільство.

Дискусія спалахнула в серпні, коли один зі старших посадовців у центральному банку Німеччини Тіло Саррацин сказав, що "жодна група іммігрантів, окрім мусульман, не є так сильно пов'язана з отриманням соціальних виплат і злочинністю". З того часу пан Саррацин пішов у відставку.




Теги:Німеччина, мультикультурність, іммігранти, терппимість


Читайте також



Коментарі (0)
avatar