реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

"Ніякої Сеньківки!" і " Влада не змінилася" - прес- конференція в Чернігові

Прес- конференція представників обласного штабу національного спротиву висвітлена чернігівськими медіа однобоко - всі зосередились на вигаданій сварці між членами штабу, а важливі моменти проігноровані.

Метою зібрання прес- конференції, яка цього разу пройшла в приміщенні "Експертної думки", було донести до чернігівців позицію штабу: влада на Чернігівщині не змінилася!

"Сьогодні 100 днів нової влади, а похвалитися їй нічим", - сказав ініціатор прес- конференції, депатут обласної ради Віктор Лазар. На що отримав від члена штабу Володимира Поліщука репліку, що Віктор Лазар дуже хоче стати головою Чернігівської обласної адміністрації і збирає за себе підписи.

Поза увагою медіа залишилися важливі заяви члена штабу національного спротиву, голови обласної організації Народного Руху Володимира Ступака.

Він категорично вимагає від обласної адміністрації припинити будь-яку участь області в так званому міжнародному святі молодіжної дружби у Сеньківці: "Україна не бере участі цього року в цьому тирлі, яке щороку перетворюється у споювання молоді. Але ми бачимо деякі зусилля влади хоч боком взяти участь у ньому. Вимагаємо перекрити кордон і при порушенні кордону стріляти на пораження. Яка може бути дружба з агресором, який воює з Україною?!".

Друг важлива заява голови Руху стосується громадської ради при ОДА: "Володимир Івашко обіцяв розігнати цю громадську раду, яка створювалася під адміністрацію режиму Януковича, але слова свого не дотримав. І ми тепер бачимо, як ця рада, де більшість мають регіонали та керівники тітушок, приймає різні заяви, що видаються за позицію громадськості. Так, штаб вимагає відставки гендиректора обласного телебачення і радіо Білібаєва, а пані Пєтрова від тої ради стає якоюсь уповноваженою по співпраці з Білібаєвим".

Керівник прес- служби обласного штабу національного спротиву, голова обласного товариства "Просвіта" імені Т.Шевченка Василь Чепурний сказав, що коли запитати журналістів про підсумки ста днів нової влади в області - нічого хорошого не скажуть: "Влада не змінилася. Змінилися лише деякі прізвища у владі. Але реформи нові пришельці у владу й проводити не планують. Як, скажімо, начальник управління охорони здоров'я - може, він і спеціаліст хороший, але ж ніякого плану реформ ніхто не бачить і штаб до його призначення не має жодного стосунку".

В той же час "Просвіта" пропонувала на цю посаду відомого лікаря Івана Осадціва, який має план змін. Проте нова влада навіть не поцікавилася його пропозиціями.

Член штабу Олександр Машир вимагав покласти край призначенню за принципом вірнопідданства "смотрящому".













Теги:Василь Чепурний, 100 днів нової влади, Рух, Просвіта, штаб спротиву


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Чому "Влада" з прописної літери?

У саму точку: "Поза увагою медіа залишилися важливі заяви члена штабу національного спротиву, голови обласної організації Народного Руху Володимира Ступака."

Що ж поробиш, ось такі у нас ПРодажні ПРосунуті "акули пера" і долара.
avatar