реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

"Нічка темна все покриє", та не завжди

О третій годині ночі до чергової частини Чернігівського райвідділу міліції зателефонував житель села Пльохів, який повідомив, що двоє невідомих намагаються проникнули до магазину. На місце пригоди негайно виїхала слідчо-оперативна група. Як з'ясували правоохоронці, 56-річний Петро (імена в інтересах слідства змінено) тільки в травні місяці звільнився з місць позбавлення волі, відсидів за крадіжку.

Чоловік з 30-річним тюремним «стажем» працювати навіть і не думав, а гроші, як звісно, потрібні всім, тому і запропонував своєму товаришеві, 37 - річному Андрію, який також за плечима вже мав чотири судимості, покататися по району та знайшовши підходящий магазин, поживитися там. Вговорювати Андрія не прийшлося, йому як ніколи потрібні були гроші, бо дружина на дев'ятому місяці вагітності.

Того вечора, вибравши навмання село, вони електричкою доїхали до с. Малійки, а потім пішли в сусіднє село Пльохів. Дочекавшись сутінок, як досвідчені крадії, розпочали підготовчий етап. В одному з господарств «взяли» два велосипеди та лом, але Андрію «залізний кінь» не сподобався і вони його поміняли, забравши з іншого господарства, а той кинули посеред вулиці. Під'їхавши до магазину, чолов'яги ломом розбили скло, виламали прут з решітки і потрапили всередину.

Окинувши приміщення досвідченим поглядом, розпочали практичний етап - затрамбовувавши в пакети ковбасу, горілку, пиво, каву, чай, цигарки, картки поповнення рахунків та прихопивши ще й 110 гривень, злодії залишили приміщення і хотіли вже їхати на залізничну станцію, але завершальний етап виявився несподіваним - трохи від'їхавши від магазину, вони помітили автомобіль, який рухався за ними. Чолов'яги покидали велосипеди і сховалися в кущах, але наполегливі місцеві жителі все ж таки знайшли незнайомців та прив'язали їх до паркану біля магазина і зателефонували до райвідділу міліції.

Під час спілкування із затриманими співробітники карного розшуку також з'ясували, що Петро протягом літа побував в Пльохові та Ковпитах, де скоїв крадіжки з магазинів, а коли вирішив «проїхати» в Брусилів, то забрав з собою і Андрія. Чоловіки діяли звичним методом: залазили через вікно, забирали гроші, горілку, пиво і залишали приміщення. Крадіжки залишалися нерозкритими, а злочинці непокараними, тому в черговий раз чоловіки розраховували на те, що залишаться непоміченими, але не вийшло. Свою причетність до крадіжок вони не заперечували, визнали свою вину та написали явки з повинною.

Наразі зловмисників затримано. Порушена кримінальна справа за ч.3 ст.185 КК України (крадіжка), яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років. А поки що затриманих перевіряють на причетність до інших крадіжок в районі.

Галина Пиріг,
помічник начальника відділу ЧРВ УМВС
України в Чернігівській області




Теги:крадіжка, покриє, Кримінал, всё, нічка, темна, Нічна


Читайте також



Коментарі (0)
avatar