реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Незавершена дерадянізація

Сьогодні Верховна Рада ухвалила закон про дерадянізацію законодавства, припинивши дію кількох сотень «недоскасованих» нормативних актів СРСР і УРСР.
Однак правлячій більшості забракло політичної волі для дерадянізації Дня перемоги – одного з головних символів путінської агресії.
Нагадаю: законопроєкт 7297 про відмову від святкування сталінсько-путінської дати 9 травня як Дня перемоги і встановлення натомість 8 травня Дня пам’яті й перемоги над нацизмом у Другій світовій війні внесли депутати майже всіх фракцій.
Профільний комітет проголосував за підтримку цього проєкту за основу і в цілому.
Однак з якихось незбагненних причин фракція «Слуга народу» заблокувала включення цього питання до порядку денного засідання. Попри позицію комітету і наполягання інших фракцій.
Тим часом російські нацисти повним ходом готують відзначення 9 травня свого Дня побєди, у тому числі на окупованих східної й південної України. А на руїнах Маріуполя загарбники обіцяють влаштувати цілий «карнавал побєди».
Немає жодного поважного аргументу, чому ми маємо й далі відзначати День перемоги в руслі радянської традиції і одночасно з російськими окупантами.
Що ще має статися, щоб ті, хто блокує це рішення, припинили це робити?!
Я сподіваюся, що здоровий глузд переможе, і український парламент в найближчі дні вже ж ухвалить законопроєкт 7297.
І Україна разом з усіма європейськими народами відзначатиме 8 травня День пам’яті й перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, а 9 травня - День Європи.

Володимир В'ятрович



Теги:законодавство, дерадянизація, Верховна Рада, 9 травня


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
0
1
Відповідь знаходимо у статті 15 КУ.
avatar